Édes pillanatok

2023.12.22. 19:23

Marcipános szaloncukrot otthon is készíthetünk

Ha szeretnénk megédesíteni a karácsonyt, íme egy recept hozzá.

Fekete-Vadászi Erika

Marcipános szaloncukrot otthon is készíthetünk. 

Hozzávalók: 

20 dkg hántolt mandula

15 dkg porcukor

1 kupica rum

20 dkg étcsokoládé

kandírozott narancshéj

Elkészítés: 

A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá - az aromát érdemes kerülni, használjunk igazi rumot. Ezután éppen csak annyi vizet öntsünk a keverékbe, hogy összeálljon a massza. Fontos, hogy nagyon keveset kell adni, és lassan kell adagolni. Miközben kevergetjük, mehet bele a felaprított kandírozott narancshéj is. Kézzel megformázzuk a szaloncukrokat, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész édességeket. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a desszerteket. Mindet visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk, amíg megszáradnak. Hűtőbe is lehet tenni, de úgy kissé kifehéredhet a csokoládé. Mikor megdermedtek, szép csomagolópapírba csomagoljuk őket. Nem csak megenni és a karácsonyfa díszítésére alkalmas a házi szaloncukor, hanem ajándéknak is tökéletes.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában