2023.12.22. 19:23
Marcipános szaloncukrot otthon is készíthetünk
Ha szeretnénk megédesíteni a karácsonyt, íme egy recept hozzá.
Marcipános szaloncukrot otthon is készíthetünk.
Hozzávalók:
20 dkg hántolt mandula
15 dkg porcukor
1 kupica rum
20 dkg étcsokoládé
kandírozott narancshéj
Elkészítés:
A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá - az aromát érdemes kerülni, használjunk igazi rumot. Ezután éppen csak annyi vizet öntsünk a keverékbe, hogy összeálljon a massza. Fontos, hogy nagyon keveset kell adni, és lassan kell adagolni. Miközben kevergetjük, mehet bele a felaprított kandírozott narancshéj is. Kézzel megformázzuk a szaloncukrokat, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész édességeket. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a desszerteket. Mindet visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk, amíg megszáradnak. Hűtőbe is lehet tenni, de úgy kissé kifehéredhet a csokoládé. Mikor megdermedtek, szép csomagolópapírba csomagoljuk őket. Nem csak megenni és a karácsonyfa díszítésére alkalmas a házi szaloncukor, hanem ajándéknak is tökéletes.
(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)