Városnap előtt

2024.03.16. 09:59

A 690. évforduló pályázatai is Gyöngyös várossá nyilvánítását ünneplik

Képzőművészeti, irodalmi alkotásokat, fotókat várnak a pályázóktól. Az idei, 690. évforduló csúcspontja a májusi városnap lesz.

Szabó István

A XIX. századi piac forgataga a 690. évforduló városnapjának is színfoltja lesz

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Gyöngyöst 1334-ben Károly Róbert király nyilvánította várossá. Az idén 10 év híján hét évszázados jubileum alkalmából több hónapon átívelő programsorozat kezdődik a városban, tájékoztatott a városháza. Mindezek csúcspontja a május 12-i városnap lesz majd. Az idei, 690. évforduló apropóján az önkormányzati intézmények három alkotói pályázatot – képzőművészeti-, irodalmi-, illetve fotópályázatot – hirdettek.

A Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. az Unokámnak őrzöm elnevezésű fotópályázatra várja a pályaműveket, amelyek olyan értékeket örökítenek meg Gyöngyösön, amelyek ötven év múlva is szeretnénk, ha fennmaradnának. Ez lehet épített örökség, természeti érték, de akár egy érzés vagy hangulat is. Egy pályázó legfeljebb három, digitális formában beküldött, hagyományos vagy digitális technikával készült, színes vagy fekete-fehér fotóval pályázhat.

A Vachott Sándor Városi Könyvtár két pályázatot hirdet. A Kedvenc helyem Gyöngyösön című kiírásra 6 és 16 év közöttiek alkotásait várják technikai megkötöttség nélkül. A zsűrizés során a 6-11 és a 12-16 évesek alkotásait külön értékelik. Az A/4-es vagy A/3-as méretű műveket a könyvtárban kell leadni. A könyvtár másik, Velem történt Gyöngyösön című irodalmi pályázatára 16 éven felüliek gyöngyösi élményekről szóló prózáit vagy verseit várják legfeljebb 3 oldal terjedelemben.

Valamennyi pályázat benyújtási határideje április 3., az eredményhirdetésre május 12-én, a városnapon kerül sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában