Önkormányzati választás

2024.04.11. 18:43

Hatvanban újrázna a választáson Horváth Richárd polgármester és csapata

A június 9-i önkormányzati választásra készülő szervezetek közül a Hatvani Városvédő Egyesület jelentette be elsőként, hogy valamennyi körzetben jelöltet állítanak, polgármester-aspiránsuk pedig a jelenlegi első ember, Horváth Richárd lesz.

Tari Ottó

Horváth Richárd polgármester és a képviselő-jelöltek folytatnák a munkát

Forrás: Hatvani Városvédő Egyesület

Horváth Richárd megerősítette a városban már korábban szárnyra kapott híreket, miszerint csapatával indulnak a júniusi önkormányzati választáson. A település mind a nyolc körzetében állítanak jelöltet, a polgármesterjelölt pedig ez alkalommal is ő maga lesz.

– A hatvaniak több mint egy évtizede megfogalmazták, milyen értékeket tartanak fontosnak, s azóta támogatják azt a csapatot, amely ezeket képviseli. A törődés, a természetes és az épített környezet megóvása, fejlesztése, a párbeszéd és a közös döntés a város jövőjének irányairól – mindezekre mondtak igent a helyiek. Mi ezen értékek mellett tettünk hitet, s ezek képviseletével folytatjuk a munkát továbbra is – fogalmazott.

Elmondta, hogy a városfejlesztésben is sokat léptek előre. Több nagyberuházás készült el az elmúlt öt évben. Egyebek közt megújult az Ady Endre Könyvtár, az Újhatvani Egészségház, a Dali, felépült a sportcsarnok és a jégpálya, a Kossuth tér pedig új térrésszel bővült. Elsőként vezették be és azóta is fenntartják az út- és járdaprogramot. A közösségi költségvetésben tizenkilenc projekt valósul meg a lakosság javaslata és döntése alapján.

Horváth Richárd szerint a város erősségének megtartásáért meg kellett küzdeni, mivel az elmúlt öt évben egymást érték a krízisek, például a járvány, a gazdasági- és energiaválság, az infláció, továbbá az emelkedő központi elvonások. Ezeket mindenki megszenvedte. Ha nem lett volna ennyire intenzív a városvezetés kapcsolattartása a hatvaniakkal, nem tudták volna jól kezelni a mögöttük álló időszakot.

A városvédők számára kiemelten fontos a közös döntés. Erről szól a Hatvani Konzultáció és a Közösségi költségvetés, ahol a hatvaniak határozzák meg, milyen fejlesztéseket szeretnének és milyen irányba tartson a város – mondta az ismét ringbe szálló polgármester. Leszögezte: a következő önkormányzati ciklusban szeretnénk folytatni az irányt, amit a hatvaniakkal együtt közösen meghatároztak. Tovább szeretnék bővíteni a környezetvédelmi programot, s újabb hangsúlyokat adni a segítségnyújtásnak. Szeretnék megőrizni a városképet, a stabil gazdálkodást. Folytatják az út-, járdaprogramot, tovább lobbiznak az elkerülő útért és a vasút környékének rendezéséért. Folytatják a rendszeres párbeszédet a lakossággal, közösségi tereket hoznak létre és színvonalas kulturális eseményeket, nagy rendezvényeket szerveznek.

– Ha közösségünktől ismét bizalmat kapunk, ugyanolyan alázattal folytatjuk a munkát, ahogy eddig tettük! – zárta szavait Horváth Richárd.

A Hatvani Városvédő Egyesület csapata a június 9-i önkormányzati választáson a nyolc körzetben Tarsoly Imrét, Szinyei Andrást, Lestyán Balázst, Czmorek Piroskát, Smidné Vereb Juliannát, Horváth Richárdot, Kondek Zsoltot és Papp Istvánt indítja az önkormányzati képviselői helyekért.

 

 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában