Oldtimerek

2024.04.06. 19:35

Veterán autócsodák érkeztek a Dobó térre + videó

Fantasztikus járgányokat csodálhattunk meg Egerben. Veterán autócsodák lepték el a Dobó teret.

Molnár Helga

Mintegy száz szebbnél szebb veterán autó érkezett meg Eger főterére szombat kora este, ugyanis az Oldtimer Szuperkupa sorozat nyitófutama idén Mezőkövesdről indult, s a mintegy 270 kilométert jelölő itinert követve a résztvevők kalandos útvonalon jutottak el nagyobb és eldugott kis településeken át Egerbe, a befutóra.

Veterán autócsodák érkeztek Egerbe
Olditmer Szuperkupa
Veterán autócsodák érkeztek Egerbe 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A résztvevő párosok összehangolt együttműködése kulcsfontosságú volt a változatos pontossági feladatok teljesítéséhez és az útközben elhelyezett pecsétek megtalálásához. A nap végén mintegy 60 díjat vihettek haza a boldog győztesek, akiket meg is csodálhattunk egyenként. Minden érdeklődőt visszarepítettek picit az időben, mert 1954-től egészen napjainkig mintegy 33 különböző autómárkával ismerkedhettek meg a látványos nézői pontokra kilátogatók. Az autózás szerelmesei mind megtalálták kedvenceiket, hiszen Alfa Romeo, Audi, Austin Healey, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Lada, Lotus, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, NSU, Peugeot, Polski Fiat, Pontiac, Porsche, Renault, Rover, Saab, Shelby, Skoda, Triumph, Volkswagen, Volvo és Zastava mind áthaladtak a Dobó téren felállított célkapu alatt, ahol szakértő műsorvezető mutatta be az autókat.

A nézők pedig nem voltak hálatlanok, sokan érkeztek a térre, s körbejárták, fotózták, videózták a gyönyörű csodajárműveket, s megtettük mi is, nézzétek meg videónkat, fotóinkat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában