Látogatás

2024.05.10. 17:25

Deutsch Tamás Hatvanban: hallassuk a hangunkat, hogy a béke pártján állunk!

Deutsch Tamás szerint sorsdöntő választás előtt áll Magyarország. Az Európai Parlament képviselője, a Fidesz-KDNP listavezetője Hatvanban arról is beszélt, hogy az uniós elit háborúpárti, ezért arra van szükség, hogy a józan erők – amit közlése szerint hazánkban egyedül a kormánypártok jelenítenek meg – „hallassák a hangjukat”, ami június 9-én a voksok számában mutatkozhat meg.

Tari Ottó

Mint megírtuk, csütörtökön délután és kora este a Hatvani Járás több települését felkereste Deutsch Tamás, az európai parlamenti választásra készülő Fidesz-KDNP listavezetője. A politikus rövid látogatást tett Nagykökényesen és Lőrinciben, majd Szabó Zsolt országgyűlési képviselő meghívására a hatvani Grassalkovich-kastély érdeklődőkkel zsúfolásig megtelt dísztermében időszerű kérdésekről tartott előadást. Miután méltatta a Hatvany-Deutsch család – amely, mint elmondta, nem áll rokonságban az ő kispolgári famíliájával – tevékenységét, a kastély felújítását és mai pompáját, az épületben kialakított vadászati múzeum nagyszerűségét, aktuálpolitikai kérdésekre tért rá.

Deutsch Tamás Hatvanban: hallassuk a hangunkat, hogy a béke pártján állunk!
Deutsch Tamás Hatvanban: hallassuk a hangunkat, hogy a béke pártján állunk!
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Ilyen izgalmas választás, mint az előttünk álló június 9-i, még nem volt Magyarországon – jelentette ki. – Nagyon nagy a tétje mind az uniós, mind az önkormányzati megmérettetésnek. Nemcsak az előbbi, hanem a vármegyei és a helyi voksolás is meghatározó. Meg kell tartanunk a 2019-ben kialakult többséget, hiszen a fejlesztési források szempontjából sem mindegy, miként alakulnak az eredmények. Szembe kell nézni azokkal a veszélyekkel, amelyek ellen a helyi testületek védelmet nyújthatnak. Ezek közé tartozik például az illegális migráció. Ha a polgármesterek erre nemet mondanak, miként a Fidesz és a KDNP által támogatott kormány is nemet mond, akkor az ezzel szemben álló uniós törekvések sem érvényesülhetnek.

Az európai uniós képviselők között rajtunk kívül egyetlen olyan sincs, akik ezzel, vagy éppen a genderlobbi nyomásával szembe mernének szállni. Ahogy hasonló okokból az ország településeinek vezetőin is nagy a felelősség 

– szögezte le.

Deutsch Tamás a háborús helyzetről is beszélt

– Már az orosz-ukrán konfliktus kirobbanásakor, azaz több mint két éve határozottan kinyilvánítottuk, hogy a béke pártján állunk – fogalmazott. – A magyar állampolgárok nagy többsége hozzánk hasonlóan úgy gondolja, hogy az egyetlen helyes erkölcsi és politikai magatartás, ha mindent megteszünk annak érdekében, hogy a háború minél hamarabb befejeződjön. Nem a harcok győztes megvívásában kell gondolkodni, hanem az azonnali békében. Két megoldás van: vagy béke, vagy háború, harmadik lehetőség nincs! Sajnos, egyre többen vannak, akik egy iszonyú kockázatokat rejtő háborúpárti álláspontot képviselnek.

Deutsch Tamás szerint egy, az egész Európát érintő tudományos felmérés szerint a kontinens lakosságának 72 százaléka a béke pártján áll, ám vannak olyan vezetők, akik erre fittyet hánynak, s megnyilvánulásaikban egymásra licitálva állnak ki a közvetlen katonai beavatkozás előkészítése mellett. Ily módon az atomhatalmak konfrontációjának a veszélye is fennáll – figyelmeztetett.

Ha a háború folytatódik, az további beláthatatlan veszteségekkel jár, ezért az egyetlen megoldás az azonnali fegyverszünet, majd a béketárgyalások 

– hangsúlyozta. – Minden másfajta vélemény nem más, mint mellébeszélés.

A politikus szerint az utóbbi hozzáállásnak hazánkban is vannak támogatói, így a Fidesz-KDNP-n kívül az összes magyarországi politikai erő háborúpárti álláspontot képvisel.

– Az elmúlt években az Európai Parlamentben nem volt olyan eszement, a háború őrült elmélyítését szolgáló előterjesztés, amit a magyarországi dollárbaloldal képviselői ne támogattak volna – mondta. – Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna, Újhelyi István, Gyöngyösi Márton kivétel nélkül igennel szavaztak többek között arra, hogy Európa minden ukrán katonai igényt korlátozást nélkül elégítsen ki, amíg Ukrajna katonai győzelmet nem arat. Ez a nyilvános jegyzőkönyvekben is tetten érhető.

Deutsch Tamás szerint bár az ellenzéki pártok gyakorta hangoztatják békepártiságukat, ez csupán – szavaival – „maszatolás”. A valóság ezzel szemben az, hogy a már most legkevesebb 800 ezer katona és civil áldozattal járó konfliktus támogatásának az legfőbb oka, hogy ezeket a pártokat és politikusokat „kilóra” megvásárolták. Eddig legkevesebb ötmilliárd forintnyi összeggel támogatták kampányaikat, propagandájukat, sajtójukat, amiért cserébe az érdekeiknek megfelelő elvárásokat fogalmaznak meg.

– A Fidesz-KDNP-nek soha nem állt akkora összeg a rendelkezésére, mint az ellenzéknek, hiszen mi semmilyen külföldi támogatást nem fogadunk el – húzta alá. – Mi szembeszállunk a háborúval, a genderideológia elfogadásával, de nem kérünk a migránsáradatból sem. A déli határnál az elmúlt években egymilliónál több illegális bevándorlót állítottunk meg; elképzelhető, mi történt volna, ha ezek a menekültek most mind itt lennének, romba döntve az emberek biztonságérzetét. A dollárbaloldalt mindez nem érdekli, úgy vannak vele, hogy aki fizet, annak a nótáját húzzák.

Deutsch Tamás előadása végén a külföldi sportesemények hangulatát elevenítette fel.

– Aki látott már ilyen mérkőzéseket, megtapasztalhatta, miként hangolódik a közönség csapatuk buzdítására – közölte. – Make Some Noise! Kelts zajt, hallasd a hangod! Amilyen hangosan lehet, mondjuk el mindenkinek a békepártiságunkat, mert ez a felelősségünk családjaink, gyermekeink, unokáink iránt! Győzzünk meg mindenkit, biztassuk környezetünket, ismerőseinket személyes találkozókon, az interneten lájkokkal, hogy ha elég hangosak vagyunk, megsokszorozzuk a magyar kormány békepártiságának az erejét. Minden voks számít mind az uniós, mind a vármegyei, mind pedig az önkormányzati választáson. Június 9-én túl nagy a tét: békénk és biztonságunk múlik azon, hogy hiteles, a szabadságunkat megvédeni képes erőre, a Fidesz-KDNP-re húzzuk be az ikszet!

 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában