Foglalkoztatás

2024.05.29. 09:51

Látványos termést hoz a Startmunka mintaprogram Nagyfügeden

Paprikát, fokhagymát, sütőtököt termelnek a programban, diófákat is ültettek. A Startmunka mintaprogramban a csökkenő számú munkanélkülieket foglalkoztatják a községben.

Szabó István

Szépen fejlődnek a paprikapalánták a nagyfügedi fóliasátorban

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Nagyfügeden 2024-ben is elindult a közmunkaprogram, számolt a Nagyfügedi Körkép közösségi oldala

Mint olvasható, a Startmunka mintaprogramban és a hosszútávú közfoglalkoztatásban egyaránt 5-5 fő vesz részt március elsejétől. Juhász Jánosné polgármester már 2022. márciusában arról beszélt portálunknak, hogy jelentősen csökkent akkorra a munkanélküliek száma. A nagyfügediek főleg a gyöngyösi ipari parkban találnak munkát, de sokan járnak dolgozni a visontai erőműbe és a bányába is, tette hozzá.

– Míg a korábbi években 70 közmunkást foglalkoztattunk, 2022-re a számuk 11-re csökkent. Ők a Startmunka mintaprogram keretében dolgoznak a háromhektáros önkormányzati földön, ahol 240 diófa terem, s a 300 négyzetméteres fóliasátorban lecsó- és fűszerpaprikát termelnek. Ültetnek burgonyát, babot, fokhagymát is. 2021-ben kutat fúrattunk, így már működik az öntözőrendszer is – részletezte két évvel ezelőtt Juhász Jánosné.

A Nagyfügedi Körkép híradása szerint a programban résztvevők a diós területén idén elduggattak 200 kilogramm fokhagymát. 

– A fóliasátorba 800 tő fehérpaprika palánta került. A sütőtök is szépen sorol a diófák előtti részen. A napokban pedig 10 ezer fűszerpaprika palánta került a földbe a mezőgazdasági területünkön. A szépen fejlődő növények igazolják a jó munkavégzést. Csak dicséret illeti a Startmunka mintaprogramban és a hosszútávú közfoglalkoztatásban jelenleg dolgozókat – áll a Nagyfügedi Körkép híradásában. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában