A legjobban teljesítettek

2024.05.16. 09:20

Tehetségútlevél-átadót tartottak az egri egyetemen

A tehetséges gimnazisták száma évről évre növekszik, egyre többen készítenek tanulmányokat. Idén több mint 400 oldalas Tehetségfüzetet állítottak össze idén az egri egyetemen.

Hornyák Réka

11. alkalommal adták át a tehetséges középiskolásoknak a Tehetségútlevelüket az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen. A különböző tudományterületi témákban elmerülő diákok közül a legjobban teljesítők vehettek részt a május 15-i átadón. A Tehetségútlevél célja nem más, minthogy hidat teremtsenek a köznevelés és a felsőoktatás rendszere között. 

Tehetségútlevél átadó az egri egyetem kápolnájában.
Tehetségútlevél átadó az egri egyetem kápolnájában.
Forrás:  Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Roma Szakkollégiuma szervezte meg tizenegyedik alkalommal is a Tehetségfüzet-átadó és műhelykonferenciát. Dr. Juhász Tibor, az egri egyetem tudományos rektorhelyettese úgy fogalmazott, hogy az átadóig eljutó diákok mind büszkék lehetnek magukra, hiszen pályamunkájuk végigment a zsűrin és a bizottságon és méltán érdemelték ki vele a helyüket. Elmondta, hogy az első Tehetségútlevelet átvevő diákok ezennel beléptek a kutatói életkorba, melyet mindenkinél az első publikációjának megjelenésétől számítanak. 

Prof. dr. Verók Attila, az egri egyetem Egyetemi Tudományos Diákköri Bizottság elnöke biztosította a gimnazistákat arról, hogy az ő tehetségük már nem kérdés, hiszen ezzel a tanulmányi munkájukkal mindenki számára bizonyítottak. 

Idén összesen 15 szekcióban nevezhettek a diákok munkákat. Így születtek munkák a pedagógia szekcióban, a pszichológia szekcióban, a szociálpedagógia szekcióban, a természettudomány, az informatika és digitális technológia, a kulturális örökség és közösségi művelődés, a történelem, az irodalom és nyelvészet, a képzőművészet, a poli fotó, a mono fotó, a mozgókép szekcióban, a zenei előadás szekciókban és a poszter szekcióban is. Az átadón 28 diák volt jelen, de több mint 50 díjazott született a Tehetségútlevél pályázaton. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában