Kisfilm

2024.05.12. 16:48

Újabb videó mutatja be, milyen csodálatos hely Mátraverebély-Szentkút

Csodás gyógyulások, meghallgatásra talált imák fűződnek a mátrai kegyhelyhez. Mátraverebély-Szentkút csodálatos természeti és épített környezetét most újabb videó mutatja meg.

Palágyi Edit

Idén tartották például a Szerzetesek zarándoklatát a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyen

Forrás: Vendel Lajos / Nógrád Megyei Hírlap

Már a XVIII. századtól állnak ferences szerzetesek Szentkút, illetve az ide érkezők szolgálatában. Ötfős közösségük számára ez elsősorban a búcsúk nagy közös ünnepeik lebonyolítását jelenti. Ilyenkor hétről hétre zarándokok népesítik be a kegyhelyet, ezen a hétvégén például a rozsnyóiak érkeznek. 

- Május 11-én (szombaton) lesz a Rozsnyói Egyházmegye magyar híveinek zarándoklata. A programot a szokásos helyeken megtalálják, de felhívjuk a figyelmet, hogy ezen a napon 9-kor nem lesz szentmise. A 11 órai ünnepi misét Beer Miklós nyugalmazott váci püspök celebrálja - írják.

Aki még nem járt Szentkúton, vagy tervez visszatérni, az a kegyhely közösségi oldalán feltöltött új videóból kedvet kaphat e helyhez. 

Ismét egy csodás kisfilm készült Mátraverebély-Szentkútról... beszéljenek helyettünk a képkockák a videóban - írják. 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában