Összefogás

2024.06.13. 21:45

Egymás értékeit védték a szajlaiak a bajban

Összefogtak a bajban a szajlaiak. Egymás értékeit védték. Ezért mondott köszönetet csütörtökön a falu polgármestere a lakosságnak, személy szerint is.

Barta Katalin

Szajlán megfeszített munkával és összefogással sikerült megküzdeni az elmúlt napokban a soha nem látott mértékű csapadék okozta veszéllyel. Mára nyugalmasabbá vált a helyzet, bíznak abban, hogy az időjárás kedvezőbbre fordul, és nem sokasodnak tovább a gondok. Juhász Pál, a falu polgármestere a község Facebook oldalán mondott köszönetet személyenként is azoknak, akik erejükön felül segítettek a bajban, illetve a védekezésben.

Egymás értékeit védték a szajlaiak a bajban
Egymás értékeit védték a szajlaiak a bajban
Forrás: Botosné Bencsik Enikő/Facebook

– Mint az már mindenki előtt ismert, a Tarnán és a Tarna úti patakon rekordokat döntő víz mennyiség vonult le az elmúlt időszakban. A megemelkedett vízszint miatt a Tarna út végén lévő három ház veszélybe került. A szajlai lakosok, a környékbeli települések, a Daubner Cukrászda Kft., a katasztrófavédelem és a vízügyi igazgatóság segítségével sikerült a legrosszabbat elkerülni. Megakadályoztuk, hogy a víz betörjön a házakba, így az csak az udvarokat öntötte el. Köszönjük szépen a segítséget! - írták. 

– Hálás köszönet illeti Csáki Istvánt, Suha Márkot, a Daubner Cukrászda dolgozóit, Pusoma Rafaelt, Botos Lászlót, Horváth Tibort, Suha Martint, Suha Csabát, Ozsvát Attilát, Maszlag Sándornét, Oraveczné Safranka Esztert, Szamkó Gábort, Jacsó Ágnest, Csehovics-Tóth Boglárkát, Tóth Melindát, Dávid Attilát, a  Vízügyi Igazgatóság és a Katasztrófavédelem szakembereit. Utoljára, de nem utolsó sorban a védekezés egyik hősének is kiemelt köszönet jár! Danó Kálmán  két éjszakát  töltött a helyszínen pihenés nélkül a kárelhárítást végző munkagépen.

A környező településeknek is köszönetüket fejezték ki, segítettek a bajban

– A bőséges terjedelem miatt külön posztban szeretném megköszönni a környező településekről érkezett segítséget - kezdi a posztban a község polgármestere.

– Hálás köszönet:

  • Tuza Gábornak Sirok Község polgármesterének és csapatának, 
  • Mudriczki József Parád Nagyközség polgármesterének, 
  • a Terpesi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Elnökének és Parancsnokának Kántor Zoltánnak és Zvara Gyulának, akik nem csak szivattyúkkal, de személyes jelenléttel és munkával is sokat segítettek.
  • Eged Istvánnak Pétervására polgármesterének és csapatának.
  • Magdus Szabolcsnak a Bükkszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Parancsnokának.

– Az Ő munkájuk és az általuk biztosított technikai eszközök nélkül, biztosan elveszítettük volna a harcot a hatalmas víztömeggel szemben. Bízom benne és nagyon remélem, hogy a közel jövőben el fog kerülni bennünket a csapadék, mert még mindig nagyon bizonytalan és veszélyes a helyzet. Ezért még készenlétben vagyunk, hogy szükség esetén be tudjunk avatkozni a lakosság és az anyagi javak védelme érdekében. Szeretném még köszönetemet kifejezni Forgó Irénnek és fiuknak Brendonnak akik támogatták Kálmánt, hogy eltudja látni nagyon fontos feladatát és elviselték két éjszakán át a családfő hiányát - írta a község közösségi oldalán Juhász Pál polgármester.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában