Fejlesztés

2024.06.26. 09:16

Családbarát munkahelyek kialakítására lehet pályázni

Dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet, hogy több millió forintos támogatásra pályázhatnak a munkahelyek a családbarát környezet kialakítása érdekében.

Heol.hu

Még július 1-ig lehet pályázni a családbarát munkahelyek kialakítására, írta közösségi oldalán dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője. A támogatás mértéke akár 5 millió forint is lehet. A pályázat családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat, intézményeket. Az elmúlt 14 évben már több mint hatszázan pályáztak sikeresen a családbarát munkahely címre.

Father,Is,Smiling,,Holding,His,Son.,Infant,Baby,Is,In
Még lehet pályázni a Családbarát Munkahely címre
Még lehet pályázni a Családbarát Munkahely címre (Illusztráció)
Forrás: Shutterstock

A százmillió forint keretösszegű kiírásra olyan munkáltatók - kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési és egyházi szervek - jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért, fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért. A pályázók akár ötmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, és elnyerhetik a „Családbarát Munkahely” címet.

A családbarát munkahelyek kialakítását elősegítő pályázat immáron 14 éve családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat és az intézményeket. Ilyen egyebek mellett a gyermekfelügyelet és óvodai ellátás biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése és szünidei fizetett szabadság bevezetése. A Családbarát Munkahely díj az évek folyamán olyan elismeréssé nőtte ki magát, amelynek birtokában a munkaadó könnyebben talált megbízható, hatékony munkaerőt. A díj rangját jelzi, hogy az elmúlt immár csaknem másfél évtizedben sok olyan cég vagy vállalkozás nyújtotta be jelentkezését az elismerés elnyerésére, amely nem igényelt anyagi támogatást, mivel a családbarát intézkedéseket önerőből finanszírozta, és kizárólag a Családbarát Munkahely cím használatát kívánta elnyerni. Tavaly 50 nyertes pályázat kapott anyagi támogatást, és további 21 pályázó érdemelte ki a Családbarát Munkahely címet, ezzel több mint 600-ra emelkedett a pályázaton sikeresen szereplő munkáltatók száma.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában