Véradók világnapja

2024.06.14. 11:47

Évente közel ezren adnak vért az MVM Mátra Energia Zrt-nél

Idén már hetedik alkalommal volt véradás a társaság területén. Az MVM Mátra Energia Zrt. az új kollegákat is arra ösztönzi, hogy váljanak véradókká.

Szabó István

Aki vért ad, lehetőséget ad, írta pénteken a június 14-i Véradók világnapja alkalmából az MVM Mátra Energia Zrt. a közösségi oldalán.

Évente közel ezren adnak vért az MVM Mátra Energia Zrt-nél
Évente közel ezren adnak vért az MVM Mátra Energia Zrt-nél
Forrás: MVM Mátra Energia Zrt./Facebook

– Évente közel 1000 véradónk – munkavállalóink szinte fele – dönt úgy, hogy szolidaritást vállal, és saját vérével segít egy általa ismeretlen, vagy épp ismert embernek. A véradás nélkülözhetetlen szerepét és fontosságát szem előtt tartva az MVM Mátra Energia Zrt. évente több mint 10 alkalommal szervez véradást a társaság több területén, az erőműben, valamint a visontai és a bükkábrányi bányaigazgatóságokon. A minden év június 14-én megtartott Véradók világnapja alkalmából szeretnénk megköszönni kollegáink önzetlen segítségnyújtását, továbbá arra bíztatni mindenkit, hogy éljen a véradások lehetőségeivel és ily módon segítse embertársainkat- írják. 

- A társaságunk véradóinak száma az évek során folyamatosan nő, mára évente közel 1000 önkéntes vesz részt a véradásokon. Vannak, akik első véradóként debütálnák, azonban a többség rendszeres véradó, sőt akadnak olyanok is, akik több mint 100 alkalommal nyújtottak ilyen módon segítséget. Az idei évben már hetedik alkalommal volt véradás a társaság területén, a félév alatt pedig közel 500 véradás történt e nemes ügy érdekében. Az MVM Mátra Energia Zrt. célja, hogy a már rendszeres véradói mellett új kollegákat is arra ösztönözzön, hogy váljanak önkéntessé, hiszen a vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben – közölte az MVM Mátra Energia Zrt. a Facebook-oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában