Választás 2024

2024.06.09. 22:43

Hat polgármester közül választottak Egerbocson

Egerbocson hat jelölt is indult a polgármesteri tisztségért, és a jelenlegi faluvezető, Barta Ervin 40,38 százalékot begyűjtve újrázhat.

Tóth Balázs

A községben 472 szavazásra jogosult volt, s kétharmaduk véleményt is nyilvánított, 126 szavazatot kapott Barta Ervin, a második Palotai Sándor pedig 77-et, ami 24,68 százalékot jelent, míg a korábbi faluvezető, Szecskó Béla 48 voksot és 15,38 százalékot kapott. Indult még Okos Tiborné Ötvös Viktória, Juhász Tamás és Nyeste Györgyi, ők 4,5-8 százalék közötti szavazataránnyal végeztek.

Hat polgármester közül választottak Egerbocson
Hat polgármester közül választottak Egerbocson
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szúcson ugyancsak folytathatja a falu vezetését Egyed Zsigmond. A faluban öt polgármester-jelölt volt, Egyed Zsigmond azonban a 194 voksból 142-t begyűjtött, ami 73,2 százalékos eredmény. Rajta kívül még Dorkó Ottó kapott említésre méltó szavazatmennyiséget, 47-et, ami 24,23 százalék. A másik három jelölt - Kisgergely László, Suha Jenő, dr. Egyházi Áron - közül utóbbi nem kapott szavazatot.

Új polgármester lesz októbertől Mikófalván, miután Baranyiné Kelemen Erzsébet nyerte a június 9-i választást. A faluban öten indultak a polgármesterségért, Baranyiné Kelemen Erzsébet pedig a voksok 47,13 százalékát kapta meg, mögötte Antal Erzsébet lett a második 27,3 százalékkal, a jelenlegi faluvezető, Fónagy Gergely 13,51 százalékot kapott. Mikós József negyedik, Baranyiné Szabó Erzsébet ötödik lett. Mikófalván az 574 szavazásra jogosult  közül 357-en vettek részt a választáson, kilenc polgár érvénytelenül voksolt.

Bekölcén is váltás lesz a település élén, Dorkó Valéria ugyanis 197 szavazatot - az összes voks 54,42 százalékát - begyűjtve győzött, a regnáló polgármester, Gálné Mátrai Ágnes a szavazatok harmadát kapta. Kozmáné Orcsik Éva 8, Vadász Fanni 4,4 százalékot kapott. A választáson a jogosultak kétharmada (365 választópolgár) jelent meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában