Mátra Múzeum

2024.06.07. 10:30

Újra ingyenes a belépés a gyöngyösieknek az Orczy-kertbe

Az önkormányzat támogatása tette lehetővé a díjmentes látogatást. A gyöngyösieknek az ingyenes belépéshez mindössze érvényes lakcím- vagy városkártya szükséges.

Szabó István

Június 6-tól nyitvatartási időben ismét ingyenesen látogathatják a Mátra Múzeum kertjét a gyöngyösiek, adta hírül Facebook-oldalán a gyöngyösi önkormányzat. A közlésük szerint a belépéshez mindössze érvényes lakcím- vagy városkártya felmutatása szükséges.

A gyöngyösieknek csütörtöktől ingyenesen látogatható a Mátra Múzeum kertje
A gyöngyösieknek csütörtöktől ingyenesen látogatható a Mátra Múzeum kertje
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Gyöngyös Városi Önkormányzat 2024-es költségvetésében 10 millió forintot különített el a Mátra Múzeum támogatására, tájékoztatott a múzeum hírével kapcsolatban a városháza. Közlésük szerint az összeget a fenntartó Magyar Természettudományi Múzeum a város tulajdonában lévő természettudományi pavilon és kert fenntartására fordítja, valamint ingyenes lehetőséget biztosít a város lakói számára a kert látogatására.

– Jöjjenek, gyönyörködjenek a park szépségében, napozzanak, hűsöljenek, töltődjenek fel nálunk – biztatja a múzeum a sok növénykülönlegességel büszkélkedő, hangulatos Orczy-kert látogatására a gyöngyösieket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában