Jubileum

2024.06.07. 17:45

Idén húsz éves a Kékvércse-védelmi Munkacsoport

A két évtizedes utat számos hazai és nemzetközi siker, valamint tudományos felfedezés övezte. A Kékvércse-védelmi Munkacsoport természetvédelmi munkájában partnerszervezetként a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is közreműködött.

Hornyák Réka

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság adta hírül Facebookon, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Kékvércse-védelmi Munkacsoport idén ünnepli alakulásának 20. évfordulóját. A kék vércse magyar állományának stabilizálása a hazai természetvédelmi intézményrendszer összefogásának egyik sikertörténete. 

A munkacsoport természetvédelmi munkájában a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is részt vett a „Kékvércse védelme a Kárpát medencében” programmal. Az MME Kékvércse-védelmi Munkacsoport rendhagyó módon ünnepelte évfordulóját, hiszen a Magyar Zene Házában tartott szakmai rendezvényen ismertették a legújabb nemzetközi eredményeket. A hazánkban egyedülálló Hangdóm 360 fokos vetítőtermében az évforduló ünnepségen voltak először láthatóak az angolai kékvércse-fővárosban készült felvételek, a 2023-as expedíció eredményei és a National Geographic számára készült díjnyertes fotóriport. 

Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Palatitz Péter fajvédelmi koordinátor, aki az MME Kékvércse-védelmi Munkacsoport tagja, Jose Philippe, Angola magyarországi nagykövete,  Schmidt András, az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályának osztályvezetője, valamint Ifj. Vitray Tamás, a National Geographic magazin főszerkesztője is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában