Az iskola szíve-lelke

2024.06.29. 15:58

Kiváló munkájukért ismerték el a dobós tanárokat

A Tehetséges Dobósokért alapítvány az Egri Dobó István Gimnáziumban dolgozó, a nevelés és oktatás területén kiemelkedő munkát végző pedagógusokat elismerésben részesíti minden tanév végén. Az idei évben két dobós tanárt ismertek el.

Hornyák Réka

Kimagasló munkájukért, „Dobóért” 2024 elismerésben részesült két dobós tanár – tette közzé Facebookon a Egri Dobó István Gimnázium

Kiváló munkájukért ismerték el a dobós tanárokat
Kiváló munkájukért ismerték el a dobós tanárokat
Forrás: Egri Dobó István Gimnázium - hivatalos oldal/Facebook

Ferencné Major Klára, osztályfőnök, a német-olasz-francia munkaközösség aktív tagja

Ferencné Major Klára 10 éve szervezi a Dobóban a német cserekapcsolatot. Az idei a tanévben is gondosan készítette elő és bonyolította le a német tanulók fogadását októberben, valamint a gimnázium tanulóinak kiutazását májusban. Ezzel együtt ő volt a diákok kísérőtanára is, Mudriczki Irén oktatóval együtt, a 10 napos németországi úton.

Ezen kívül Ferencné Major Klára három éve a felelőse az iskolai Évkönyv szerkesztésének is. Egész tanévben gondoskodik az iskola fontos eseményeinek képi és szöveges megjelenítésének összegyűjtéséről. Mestertanárként ebben a tanévben is megszervezte, összeállította és kijavította a német próbaérettségit a 11. évfolyam számára. Rendszeresen tart közgazdasági foglalkozásokat a 10. évfolyam tanulói számára. Minden vállalt és kapott feladatát pontosan és kiemelkedő precizitással végzi el. 

Murányi Beáta biológia és kémia szakos dobós tanár, a biológia-kémia-földrajz munkaközösség aktív tagja

Több évfolyamon tanított a biológia tagozaton és tartott magas színvonalú biológia fakultációs órákat. Szívén viseli azt, hogy a gimnázium tanulói minél többet halljanak az egészséges életmódról és az egészséges táplálkozásról. Ebből a célból rendezte meg idén is az Egészségnapot. A Dobós Tudományos és Művészeti Napokon előadást tartott gyomirtó szerek emberi szervezetre gyakorolt hatásáról, a legfrissebb külföldi kutatásokra alapozva. A tanórákon projektmódszerrel dolgozták fel tanulói az Abból leszel, amit eszel valamint a A fenntartható divat témakört.

Murányi Beáta elkötelezett a környezetvédelem- és természetvédelem irányában is. Rendszeresen vitte el tanulóit terepgyakorlatokra, valamint tagja az iskola ÖKO-munkacsoportnak. Év vége előtt 15 dobós diákot kísérte el a Magas-Tátrába. Többször tartott kreatív foglalkozásokat a Természettudományos Tehetséggondozó Műhelyben, ahol a tanulókkal igyekezett megszerettetni a kézműveskedést, melyet ő maga is szívesen művel. Karácsonykor, az iskola több helyiségében megcsodálhatóak Murányi Beáta saját készítésű díszei.

Versenyekre folyamatosan készít fel diákokat, idén például a Fodor József Országos Biológia Versenyre vagy a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyre. Ebben az évben Bálint Bertalan 12.d osztályos tanítványa harmadik helyezést ért el a Tehetségútlevél tudományos konferencia országos döntőjében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában