Áradás

2024.06.24. 10:30

Menekíteni kellett az állatokat a Remény Farmon

A Remény Farmon élő Anna és Dávid mozgalmas hétről számolt be. Egy természeti csapás nehezítette meg az életüket, azonban jó oldala is volt a sok esőnek.

Molnár Helga

Az Eger melletti kis településen, Bekölcén élő Anna és Dávid hosszú kihagyás után jelentkezett a TikTok-csatornájukon, ahol beszámoltak egy mozgalmas hetükről a Remény Farmonírja a Ripost.

Az épületeket és az állatokat is elmosta a sok csapadék; azonban az özönvíznek haszna is volt a farmon.
– Ilyen esőzést még nem láttunk. Sajnos nem csak az épületeket, de az állatokat is elmosta. A csirkékhez ládákat és raklapokat raktunk be gyorsan, hogy száraz helyen lehessenek; másnap pedig magasabb helyre küldtük őket. Hál' égnek veszteség nem volt, bár eléggé eláztak szegénykék – monda Anna.

– Ezzel szemben a jó hír, hogy tavasszal elkezdtünk építeni egy tavat, ami a sok eső hatására megtelt, ez most a legfelső víztározónk, amivel akár három hónapos aszályt is át tudunk vészelni – mondta Anna, aki párjával szívesen lubickol is a tóban. - A sok eső miatt rengeteg gaz lett a kertben, hiszen a csirke mellett idén zöldséget is szállítunk – tette hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában