Segítség

2024.06.09. 07:52

Sirokban is összefogtak a villámárvíz idején

Zsákoltak, gépeket vittek, segítették egymást az emberek.

Molnár Helga

Sárfolyammá változtak az utcák a felhőszakadás után

Forrás: Tuza Gábor/Facebook

Pénteken ismét az időjárás uralta a híreket, a napot, ugyanis jéggel, rettentő mennyiségű vízzel, esővel érkezett meg Heves vármegye több pontjára. Erről rengeteg fénykép és videó került fel a netre. Tuza Gábor, Sirok polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, helyben hogyan segítették egymást az emberek.

Sárfolyammá változtak az utcák a felhőszakadás után
Sárfolyammá változtak az utcák a felhőszakadás után
Forrás: Tuza Gábor/Facebook

– Több dologról is újra megbizonyosodtam. Először is arról, hogy igenis, ha baj van összefognak az emberek és az első szóra jöttek zsákolni, hozták a gépeket, szedték a hordalékot. Nagy, nagy köszönet érte. A másik, hogy a gátakat nem lehet az égig emelni, de a jó helyen elhelyezett és karbantartott záportározóknak hatalmas szerepük van a védekezésben. Nálunk a két éve megépült záportározó, már sokadszor segített a védekezésben. A harmadik, hogy az ilyen tömegű és sebességű, sodrású, hordalékkal teli lévő víznek nem tudjuk útját állni, nem tudnak, főleg a frissen épített dolgok ellenállni. A negyedik, hogy a korábban még megfelelt védműveket, árkokat, kocsibejárókat, csőhidakat, ha azokat úgy ítéljük, akkor át kell építeni, a mostani hektikus, kiszámíthatatlan és agresszív időjárási viszonyoknak megfelelően – részletezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában