Indul a szavazás!

2024.06.25. 09:33

Szépségversenyen is indul a Tisza-tavi Ökocentrum bélyege

Az EUROPA bélyeg az egyik legnépszerűbb gyűjtési tematika és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok közé tartoznak. Az idei Tisza-tavi Ökocentrum bélyegén egy viza és egy ponty mellett a vízalatti ökoszisztéma is megjelenik.

Hornyák Réka

Az I Love Tisza-tó adta hírül, hogy bélyegre került a Tisza-tavi Ökocentrum. Az EUROPA bélyeg tematikájában 20 ezer példányban jelent meg az Ökocentrum, valamint az európai bélyegszépségversenyen is lehet rá szavazni. 

A Tisza-tavi Ökocentrumra is lehet szavazni a bélyegszépeségversenyen
A Tisza-tavi Ökocentrumra is lehet szavazni a bélyegszépeségversenyen
Forrás: ilovetiszato.hu

Mint írják, a Magyar Posta Zrt.-vel együttműködésben az európai postaüzemeltetők (POSTEUROP) tagjai évente bocsátanak ki ugyanabban a témakörben bélyeget. Idén ez a témakör a víz alatti növény- és állatvilág, ebbe került be a Tisza-tavi Ökocentrum bélyege is. 

A Tisza-tavi Ökocentrum bélyegén több halfaj is megtalálható

Az alkalmi bélyegkisív kétféle címletének fő eleme egy viza és egy ponty. A keretrajzon a vízi növényvilág alkotta montázson kívül még további halak szerepelnek. A kapcsolódó borítékon a Tisza-tavi Ökocentrum főépülete látható. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon (FDC) található bélyegző lenyomatán egy harcsa és a vízi növényzet alkotta stilizált kompozíció szerepel. 

A 2×2 bélyegből álló bélyegkisív Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült 20 ezer példányban. A Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a Magyar Posta Zrt. honlapján vásárolható meg. 

A bélyeg elindult azon a szépségversenyen, amelyen a győztes a közönségkedvenc címet nyeri meg. Az EuroStamp oldalán lehet szavazni a Tisza-tavat népszerűsítő bélyegre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában