Útfelújítás

2024.06.26. 08:42

Több mint 50 millióból kezdődik útépítés Vécsen

Az önkormányzat célja a saját tulajdonú belterületi közutak korszerűsítése. A mostani fejlesztésből 400 méter közutat újítanak fel.

Szabó István

Elkezdődnek a Belterületi út fejlesztése Vécsen elnevezésű projekt építési munkálatai a községben, tájékoztatta portálunkat Gellén István polgármester. Mint mondta, az önkormányzat célja az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak korszerűsítése, felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése a meglévő belterületi úthálózat minőségi korszerűsítésével. A megvalósításhoz 2023. januárjában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz felhívására nyújtottak be támogatási kérelmet, amely alapján 51,33 millió forint európai uniós forrásban részesültek száz százalékos támogatási intenzitás mellett. A polgármester arról is hírt adott, hogy a megvalósítás helyszíne Vécsen a 774-es helyrajzi számú Alkotmány út, illetve a 743-as helyrajzi számú névtelen utca egy része. A projekt megvalósításának kezdete ez év június elseje, a várható befejezése pedig 2024. december 31., tette hozzá.

– A TOP Plusz felhívásban meghatározott céllal összhangban egy belterületi útszakasz felújítását, megerősítését tűztük ki célul. A beruházást indokolja, hogy a fejlesztendő belterületi lakóút útburkolata az évek során megsüllyedt, az aszfaltos burkolat felülete több helyen összetört, profilhibás lett, megrepedezett. A meglévő útburkolat erősen kátyús, a padka javításra szorul. A projekt során az említett, önkormányzati tulajdonban lévő Alkotmány út valamint a névtelen utca egy része lesz felújítva 400 méteres szakaszon. A fejlesztés által megteremtődnek a biztonságos közlekedés feltételei. A közlekedésbiztonságot szolgálja továbbá az út mentén található nyílt árok kotrása, mely elvezeti a felújítással érintett területen a csapadékvizet, megelőzve a belvíz által okozott problémákat – részletezte Gellén István.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában