Kitüntetés

2024.07.17. 09:47

Díjazzák a kimagasló teljesítményt nyújtó diákokat Gyöngyösön

A kitüntetést a tanulmányi, a sport és a közösségi tevékenység terén kimagasló teljesítményt nyújtó gyöngyösi diákoknak ítélik oda. A felterjesztés határideje augusztus elseje.

Szabó István

Díjazzák a kimagasló teljesítményt nyújtó diákokat Gyöngyösön

Forrás: Shutterstock

Idén első alkalommal ítéli oda a Dr. Fejes András-díjat a gyöngyösi önkormányzat a tanulmányi, sport és közösségi tevékenység terén kimagasló teljesítményt nyújtó általános és középiskolai tanulók számára, adta hírül a városháza. 

Portálunkon tavaly ősszel már beszámoltunk arról, hogy Dr. Fejes András olimpiai bronzérmes, kétszeres világbajnok, ötszörös Európa-bajnok parasportoló, Gyöngyös város díszpolgárának özvegye, dr. Kriszten Éva felajánlásából új díjat alapított Gyöngyös önkormányzata. Erről a 2023. októberi testületi ülésen született döntés. A díjjal a tanulmányok, a sport és a közösségi munka területén egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat ismerik el. Dr. Kriszten Éva kétmillió forintot ajánlott fel közérdekű kötelezettségvállalásként az önkormányzat részére. Ezen összeg kamataiból fedezi majd az önkormányzat a Dr. Fejes András-díjjal járó pénzjutalmat, amely minimum 100-100 ezer forint egy általános iskolás és egy középiskolás korú diák számára az elismerő oklevél mellett. 

A gyöngyösi városháza közlése szerint a Dr. Fejes András-díjat első alkalommal ez év szeptemberében adják át. A kitüntetésre Gyöngyös város közigazgatási területén székhellyel rendelkező általános iskola és középiskola igazgatója, valamint bármely, gyöngyösi lakóhellyel rendelkező személy tehet javaslatot. A felterjesztés határideje augusztus elseje.
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában