Szerelmük lapjai

2024.07.14. 15:54

Annabell és Dani története egy mesébe illő találkozással kezdődött

Közös történetük az Egerszalóki Ifjúsági Találkozón és Lelkigyakorlaton kezdődött. Annabell és Dani szerelme egy egyszerű beszélgetéssel kezdődött, kapcsolatuk azonban többet tartogatott számukra, mint gondolták.

Hornyák Réka

Annabell és Dani különleges szerelmi történetét a Líceumi Paletta dolgozta fel. Az interjúból kiderül, hogy hogyan talált egymásra Jakab Annabella, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem másodéves Biológia szakos hallgatója és Bögös Dani, aki az Ifjú Lámpások Közösségéből érkezett vissza Egerbe egy év missziós feladat ellátás után.  

Annabell és Dani, az egri egyetem ifjú párja
Annabell és Dani, az egri egyetem ifjú párja
Forrás: Líceumi Paletta

A megismerkedésükről Annabell úgy nyilatkozott a Palettának, hogy 2022-ben vett részt az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton. Az elején még nem ismert senkit, de ahogy teltek a napok, egyre több emberrel kezdett beszélgetni. Egy alkalommal egyedül állt az Ifjú Lámpások Közösségének sátránál és akkor Dani csak úgy odalépett hozzá.

Dani is megosztotta a történetet a saját szemszögéből. Elmondása szerint volt egy saját műhelyük az eseményen a lámpásokkal, Annabell pedig ott állt egyedül pár méterre tőlük. Odament hozzá és megkérdezte tőle, hogy hallott e már a lámpások képzéséről vagy érdekli e esetleg. Dani úgy fogalmazott, hogy próbálta minél több embernek elvinni egyrészt a képzés, másrészt Isten üzenetét. Így kezdtek el beszélgetni.

Azt, hogy a két fiatal milyen céllal érkezett a lelkigyakorlatra és hogyan alakult a továbbiakban a történetük, a Líceumi Paletta oldalán lehet elolvasni. 

Az idei Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot „József az igaz ember” mottóval rendezik meg július 18. és 21. között. Az eseményre érkezőket szentmisékkel, előadásokkal, koncertekkel és beszélgetésekkel is várják. Dr. Ternyák Csaba egri érsek, az egri egyetem nagykancellárja a találkozó nyitó napján mutat be szentmisét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában