50 éve írtuk

2024.07.14. 21:42

Büféautomatákra lenne szükség Egerben

A Népújság, a Heves Megyei Hírlap jogelődje ma fél évszázada arról írt, hogy az Utasellátó számára nagy gondot jelent a buszon és vonaton Egerbe érkező szomjas, éhes utazók megfelelő ellátása.

Szabó István

1974. július 14-én arról írt a Népújság, a Heves Megyei Hírlap jogelődje, hogy mit ígér az Utasellátó?

– A vár, a műemlékek, a meleg vizű fürdő, a Bükk mindig nagy számú látogatót vonzott Egerbe. S bár a forgalom egyre jobban a közutakra terelődik át, az Utasellátó számára továbbra is nagy gondot jelent a buszon és vonaton érkező szomjas, éhes utazók megfelelő ellátása. A növekvő igényeknek egyre nehezebb a hagyományos módon eleget tenni. Büféautomatákra lenne szükség Egerben is, hiszen így nemcsak gyorsabb, kényelmesebb, higiénikusabb kiszolgálás valósulna meg, hanem megoldódnának a vállalat munkaerőgondjai is. Igaz, a nagyállomáson működő söntés elavult és szűkös is, a MÁV mégsem engedélyezi automaták fölállítását, mivel a váróteremben, vagy a keskeny peronon nem férnének el. Ezért a korszerűsítéssel várni kell addig, míg az új pályaudvar föl nem épül. Szerencsére jobb a helyzet a buszállomáson, itt az elkövetkező években már az elmés szerkezetek kínálják majd friss árujukat; a kávét, a szendvicset és a hűsítőket. Addig is, míg a tervek valóra válnak, az áruválaszték bővítését tervezi az Utasellátó, pár nap múlva nemcsak a nagyállomáson, hanem a MÁVAUT-pályaudvaron is bevezetik a tej és egyéb tejtermékek árusítását – írta a Népújság ma 50 éve. 
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában