Adomány

2024.07.13. 18:32

Elektromos kerékpárokkal könnyítik a házhoz járó gondozónők közlekedését

Adományt küldtek a német tartalékosok.

Szilvás István

Évtizedekre visszanyúló partnerkapcsolatot tart fenn egymással a Heves Megye Tartalékosaiért Alapítvány és a Bundeswhr Tartalékos Szövetségének Unterfranken Megyei Szervezete. A német tartalékosok a katonabarátság ápolásán túl karitatív tevékenységet is folytatnak: értékes adományokat gyűjtenek és juttatnak el az itteni egészségügyi, oktatási és szociális intézményeknek.

Több ezer eurót ér a gondozási központnak küldött adomány
Több ezer eurót ér a gondozási központnak küldött adomány
Forrás: Beküldött fotó

A minap az 52. szállítmánnyal érkezett meg a Németországból indított kamion, amelynek a végállomása ezúttal Mezőszemere Önkormányzata Időskorúak Szociális Otthona volt. A karitatív küldeményt az otthon képviselői mellett Jakab Gábor, a település polgármestere fogadta. Az adománylistán iskolapadok, székek, összecsukható táblák szerepeltek, de a kamion platóján tévét, beépíthető tűzhelyet, kerámia főzőlapot, hűtő- és fagyasztószekrényt, mikrót, centrifugát, elektromos varrógépet is elhelyeztek a karitatív akcióban részt vevő német tartalékos katonák, a ozzátartozóik és segítőik. Küldtek továbbá speciális ágyat matraccal együtt, valamint hagyományos kerékpárokat, illetve két darab, pótakkuval kiegészített elektromos kerékpárt, amelyeket a házakhoz kijáró gondozónőknek szántak.

Az adományozók felraktak a kamionra ötven kartondobozt is, amelyek különféle ruhaneműt tartalmaztak, mellettük öt zsák is volt tele ágyneművel és takarókkal.

Mint Ottó Jahrsdörfer, az unterfrankeni tartalékos szervezet külkapcsolatokért felelős tagja jelezte, augusztusban várhatóan újabb karitatív adományt juttatnak el a mezőszemerei gondozási központba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában