Pétervására

2024.07.17. 15:39

Keglevich grófot fogadták a család ősi székhelyén

Gróf Keglevich Miklós Pétervásárára látogatott családjával, hogy megtekintse a család ősi székhelyét. Hamarosan az unokával is visszatér.

Barta Katalin

Pétervásárán nagy megtiszteltetés érte az önkormányzatot, amikor e-mail érkezett Gróf Keglevich Miklóstól, hogy Magyarországra látogat és szeretné felkeresni a Keglevich család ősi székhelyét, a Keglevich kastélyt. A látogatásra elkísérte két lánya: Alexia és Flavia, valamint felesége, Mária is. A hivatalos találkozó helyszíne a városháza volt, ahol Eged István polgármester fogadta a vendégeket. Ezt követően megtekintették a Szent Márton Katolikus Templomot és a Keglevich kastélyt - tudtuk meg Pétervására Város Hivatalos Facebook Oldaláról.

Gróf Keglevich Miklós és családja
Gróf Keglevich Miklós és családja
Forrás: Pétervására Város Hivatalos Facebook Oldala

Pétervására múltja jelentősen összefonódott a család történetével, építkezéseivel. Erről számos érdekes történetet mesélt Eged János, aki helytörténészként maga is rengeteg anyagot összegyűjtött a család múltjáról. Miklós gróf és családja tiszteletüket tették a templomban található családi nyughelynél, valamint gyönyörködtek a kastély lovagtermének impozáns freskóiban is. A vendégek nagyra értékelték a szívélyes fogadtatást és biztosították arról vendéglátóikat, hogy hamarosan unokájával is felkeresi a várost. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában