Fesztivál a belvárosban

2024.07.23. 17:25

Kezdődik az utcazenészek és képzőművészek fesztiválja Egerben

A zsűri tagjai már megkapták az arany like érméket. Hamarosan kezdődik az Utcazenészek Versenye és a Képzőművészeti Utcafesztivál.

Szabadi Martina Laura

– Dupla jubileumot tartunk ma, hiszen az Utcazenészek Versenye 10, a Képzőművészeti Utcafesztivál pedig 5 éves – mondta kedd délután az Eszterházy téren Ábry Zoltán, a zenészek versenyének főszervezője. A megnyitó kedd este 20 óra 50 perckor lesz a Dobó téren, de a szakmai zsűri tagjai már megkapták az arany like érméket. A közönségdíj egy millió forintot hoz majd a szerencsés zenésznek.

Kezdődik az utcazenészek és képzőművészek fesztiválja Egerben
Kezdődik az utcazenészek és képzőművészek fesztiválja Egerben
Forrás:   Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

– A zenészeket a Szolnoki Péter Artisjus-díjas zenész, dr, Nagy Zoltán, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem egyetemi docense és Szentmihályi Gábor dobos, hangmérnök, zenei producer alkotta zsűri értékeli majd az arany érmékkel, melyek 10 pontot érnek. Az ezüst érméket pedig bárki beszerezheti a résztvevő belvárosi vendéglátósoktól. Az idei esemény különlegessége, hogy a képzőművészeti fesztiválnak szakmai és társadalmi zsűrije is lesz – emelte ki Ábry Zoltán.

Teleki Klári művészetpártoló, az idén 5 éves képzőművészeti utcafesztivál szervezője megköszönte, hogy idén is a zenei versennyel együttműködve szervezhették meg az eseményt. Elmondta, a szakmai zsűrit Domoszlai Orsolya rajz-vizuális kultúra mestertanár, festőművész, Cene Gál István festőművész, és Bán Miklós grafikusművész, CAD designer, fotográfus alkotja. Ábry kiemelte, a képzőművészeti fesztivál egyre inkább népszerű, megtöltik a művészek az Eszterházy teret. A céljuk az, hogy a résztvevők mindkét eseményen szakmailag elismert példaképekkel találkozzanak, tőlük visszajelzést kaphassanak alkotásaikról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában