Jegyzet

2024.07.25. 08:00

Meglepetés

Hornyák Réka

A napokban egy igen nagy meglepetéssel állított haza Füles nevű cicánk. Este barátom még megnézett egy versenyismétlést a tévében, én viszont beteg voltam, ezért már majdnem aludtam, mikor a cica besurrant a nyitva hagyott hátsó ajtón. Büszkén jött be a nappaliba, azonban barátom rákiabált, amitől én is rögtön felkeltem. A macskára nézve pedig láttam, hogy valamit tart a szájában. Nagyon megijedtünk, mert első ránézésre patkánynak tűnt a zsákmány. 

A cica azonban, miután megmutatta a fogást, már indult is volna elbújni vele, amit mi nyilván nem engedhettünk neki. Bement a zsákmánnyal az asztal alá, mi pedig felkapcsoltuk a villanyokat, bekerítettük őket, és ekkor láttuk meg, hogy egy kismadár van nála. Barátom gyorsan hozott egy vödröt és kesztyűt, hogy meg tudjuk fogni a madarat, én pedig próbáltam elzavarni a macskát a zsákmánytól. Igen ám, de ekkor vettem észre, hogy a kismadár még él, sőt, valójában semmi baja nincs, azon kívül, hogy meg van rémülve. 

Sikerült elzavarni a cicát a madárka közeléből, de nem lett egyszerűbb a helyzet, hiszen meg kellett fogni a kismadarat, aki ide-oda repdesett. Egy pár perces kergetőzés után végül sikerült biztonságosan elkapni az ajándékot, akit kivittünk a hátsó udvarra és elengedtünk. Megvártuk, hogy kicsit magához térjen, majd amikor átrepült a szomszéd kertjébe, megnyugodva feljöttünk. Mondanom sem kell, hogy ilyen meglepetésre nem számítottunk. Reméljük, a kismadár már jobban van. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: GettyImages)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában