Együttműködés

2024.07.20. 10:50

Partner az egri egyetem: Szerencsen elindul az óvodai nevelő okleveles technikusi képzés

Óvodai nevelő okleveles technikusi képzést indít 2024 szeptemberében a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnáziuma, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel (EKKE) közösen kidolgozott program alapján, erről írtak alá megállapodást az együttműködő felek a Líceumban

Molnár Helga

Alig egy éve kötött együttműködési megállapodást a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnáziuma az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel, mely alapján oktatás ágazatban már az elmúlt tanévben okleveles technikusi képzést indított a tokaji intézmény, oktatási szakasszisztens képzésben – írja az EKKE.

Partner az egri egyetem: Szerencsen elindul az óvodai nevelő okleveles technikusi képzés
Partner az egri egyetem: Szerencsen elindul az óvodai nevelő okleveles technikusi képzés
Forrás: uni-eszterhazy.hu

Július 18-án a megállapodás kiegészült az óvodai nevelő okleveles technikusi képzéssel: 2024 szeptemberétől már erre a szakmára is felkészülhetnek a tanulók Tokajban. A 10. évfolyam végén tett ágazati alapvizsgát követően a diákok – az EKKE által jóváhagyott, közösen kidolgozott program alapján – okleveles technikusi képzésben sajátítják el a szakma alapjait. A korszerű és gyakorlatorientált képzésben résztvevők a végzést követően óvodában, gyermekotthonban, lakásotthonban helyezkedhetnek el, családi napköziben foglalkoztatott segítő szakemberként dolgozhatnak, de aki az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem óvodapedagógus szakán folytatja tanulmányait, 60 kredit elismerésére is számíthat az egyetemi beiratkozást követően.

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora ismertette: az egyetem stratégiai célkitűzése, hogy a régió gazdasági, oktatási-nevelési szereplőivel tudástranszfert hajtson végre. Ennek kiváló példája a szakképző intézményekkel való együttműködés. A cél pedig okleveles technikusi programok kidolgozása és működtetése informatika, gazdálkodás és menedzsment, valamint oktatás ágazatban. Kiemelte, a technikusi képzésbe beépített többlet ismeretanyagnak köszönhetően a technikumból az egyetemre felvételt nyert diák a felsőoktatási tanulmányaiban is sikeresebbé válhat, a tanulmányi időt – kreditek elismerésével – le is rövidítheti.

Bukta Márta, a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, az elmúlt időszakban szoros kapcsolat alakult ki a felsőoktatás és a szakképzés között, így ennek eredményeképpen a  technikumok egyfajta előszobái lehetnek az egyetemi tanulmányoknak. A főigazgató továbbá beszámolt arról, hogy az EKKE-vel közösen indított oktatási szakasszisztens képzést az első évfolyam már sikeresen el is végezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában