Elég volt a szabályszegőkből!

2024.07.19. 17:45

Rendre eltüntetik a tiltótáblákat, életveszélyben vannak a fürdőzők

A Széleskő-tónál a rendőrség, a polgárőrség és az erdészet összehangolt ellenőrzéseket indít a rongálás, a szemetelés, a vadkempingezés és a tiltott helyen fürdés felszámolására.

Szabó István

A Széleskő-tó – Apci tengerszem – a nyugati Mátra közkedvelt kirándulóhelye, az illetékes önkormányzat által helyi védettségű területté nyilvánított terület, melynek kezelője az Egererdő Zrt., írta a közösségi oldalán pénteken az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészete.

Razziák várhatók az Apci tengerszemnél
Razziák várhatók az Apci tengerszemnél
Forrás: Egererdő Zrt Mátrafüredi Erdészet/Facebook

– Az egykori kőbánya vízzel feltöltődött öblében a biztonságos fürdőzés feltételei nem adottak. Szomorú körülmény, hogy az erről tájékoztató táblák – ismeretlen tettesek általi rongálások, eltávolítások miatt – csak igen rövid ideig funkcionálnak, teret adva azon általános vélekedésnek, hogy amit tábla nem tilt, azt szabad. Szeretnénk ezért felhívni minden látogató figyelmét az alábbiakra:

  • a tóban fürdeni tilos és életveszélyes!
  • a tóparton, az erdőben, a 24 órát meghaladó tartózkodás, sátrazás engedélyköteles! 
  • az erdei tartózkodásunk során keletkezett hulladékot vigyük magunkkal! Csak végszükség esetén helyezzük az önkormányzat konténerébe. A szemetelés, a hulladék természetben való visszahagyása, szétdobálása pedig szigorúan tilos! Ez a dohánytermékekre és az italos kupakokra is vonatkozik.
  • az általános országos tilalom okán mindennemű tűzgyújtás tilos!

A felsoroltak miatt tájékoztatjuk és egyben felhívjuk az érintettek figyelmét arra, hogy az illetékes rendőrkapitányság, a település polgárőrsége és erdészeti társaságunk a nyár hátralevő részében összehangolt ellenőrzéseket fog végezni a területen. Megértésüket köszönjük! – hívja fel a figyelmet az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet a Facebook-oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában