Feszültség

2024.07.17. 13:55

Robbanásig feszült a helyzet a drogok miatt Kerecsenden

Elviselhetetlenné vált a lopások, a betörések mértéke Kerecsenden. Mindez nagyrészt a drogterjesztők- és használók számlájára írható. A lakosság elfáradt és reménytelen a több éve tartó kilátástalan küzdelemben. Úgy érzik, senki nem cselekszik, senki nem védi meg őket.

Barta Katalin

Jó ideje nem telik el nap Kerecsenden, hogy ne fordulnának segítségért a békés emberek a polgármesterhez, a polgárőrökhöz, a rendőrséghez az egyre terjedő droghasználattal kapcsolatban. Mivel nagyrészt ehhez köthető a vagyon elleni bűncselekmények gyarapodása is, Sári László, a település vezetője több alkalommal is jelezte szóban és írásban különböző fórumokon, hogy a helyzet hovatovább tarthatatlan. Szavai úgy tűnik, visszhangtalanul maradtak, mivel érdemben semmilyen változás nem történt a faluban az elmúlt években.

Old,Dirty,Drunk,Or,Drug,Addict,Barefoot,Homeless,Or,Refugee Robbanásig feszült a helyzet a drogok miatt Kerecsenden
Robbanásig feszült a helyzet a drogok miatt Kerecsenden (Illusztráció) 
Forrás:  Shutterstock

Portálunkat is megkeresték olyan családok, akik arról panaszkodtak, hogy náluk a családban szerencsére nincs fogyasztó, ők, „csak” abban érintettek, hogy a település azon részén élnek, például a Pataki út végén, ahol nem telik el éjszaka, hogy ne randalíroznának a drogtól kábult emberek. Ismerik a terjesztőket is, akikről az a hír járja, hogy jó ideje kábítószerrel kereskednek. A békés lakosok sokszor egész éjszaka nem tudnak aludni, mert folyamatos a hangoskodás, a gyalogos és az autós forgalom. A pihenni vágyó emberek rendszeresen kialvatlanul járnak dolgozni, torkig vannak azzal, hogy senki semmit nem tesz. A polgármesterhez ugyanez a panasz érkezett a Váci Mihály út végéről, a Pacsirta útról és a Dankó útról is.

Sári László portálunk érdeklődésére elmondta, faluszerte tapasztalható a bűnözés, a lopások, a betörések számának elviselhetetlen arányú növekedése. A rendőrségi statisztika szerinte semmit nem tükröz a valódi helyzetről, mert a károsultak nagy része már nem jelenti be a kisebb lopásokat, de olykor már a betöréseket sem. Arról, már ne is beszéljünk, hogy fényes nappal magukban beszélő ki- és beszámíthatatlan „zombik” sétálgatnak az úton, esetenként késsel hadonászva.  Néha ezek az emberek autót is vezetnek, járművezetői engedély nélkül. Gondoljunk bele, hogy milyen veszélyt jelentenek ezek a „kétlábú bombák”, akikről soha nem tudni, hogy mikor robbannak!

- Ki kell jelenteni, hogy a település bizonyos részein értelmezhetetlen fogalommá vált a közbiztonság. Lassan az érintett falvak, köztük Kerecsend is, élhetetlenné válnak. Aki a parlamentben a közbiztonság szót ki meri ejteni a száján, az jöjjön le vidékre! Nem igaz, hogy nincsenek a magyar országgyűlésben vidéki képviselők! Az sem igaz, hogy a településvezetők nem jelzik rendszeresen a parlamenti képviselőknek a már elviselhetetlen jelenséget. A lakosság úgy tapasztalja, hogy panaszuk pusztába kiáltott szó, érdemben sehonnan nem kapnak segítséget.  A rendőrség is jól érzékelhetően tehetetlen. A településvezetők szintén. Lassan ott tartunk, hogy a fogyasztók szülei arra biztatgatják egymást, hogy fel kellene gyújtani a terjesztők házát, autóját! Biztos, hogy ezt meg kell várni az ország vezetőinek? Szóval, aki a parlamentben közbiztonságról értekezik, az néha jöjjön el vidékre és nézzen szét! - összegezte gondolatait portálunknak a falu polgármestere.

kep: illusztráció

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában