Állatvédelem

2024.07.11. 07:28

Sirokban újra gyepmestert kellett hívni, több százezer forintos kiadást jelent

Sirokban újra gondot okoznak a kóbor kutyák zaklatva a közelekedőket. Gyepmestert kellett hívni, pedig van humánusabb megoldás is.

Barta Katalin

Sirokban sajnos újra igénybe kellett venni a gyepmesteri szolgálatot, mivel ismét megjelentek a kóbor, vagy éppen csak kóborló kutyák, zaklatva, esetenként veszélyeztetve az utcán közlekedőket. Gyalogosokat, és járműveket egyaránt. Az idén ez már a harmadik alkalom volt, több százezer forintos költséget okozva az önkormányzatnak. 

A felelős állattartásra is felhívja a figyelmet a településvezető
A felelős állattartásra is felhívja a figyelmet a településvezető
Forrás: Tuza Gábor/Facebook

Tuza Gábor polgármester sokadjára arra hívja fel a figyelmet, hogy a felelős ebtartás kötelesség! 

Facebook bejegyzésében azt írja: A képen látható két kutya is befogott, de nekik szerencséjük van, mert találtunk gazdát. Miát, a husky keveréket épp tegnap láttam egy autóban, ahonnan boldogan csaholt kifelé a lehúzott ablakon. Vannak még jó szívű, az állatokat nem csak divatból szerető emberek. Ő volt a kilencedik utcáról befogadott kutya, akinek gazdát találtunk. Kérek mindenkit, hogy jól gondolja meg, amikor úgy dönt, hogy egy állatot magához vesz. Az az állat, legyen az bármi, aranyhaltól, a lóig, nem tudja magát ellátni. Nem akar hozzánk jönni, mi vesszük magunkhoz, és ezzel azt a felelősséget is, ami az állattartással jár. Ha kutyát, macskát szeretnének, kérem, hogy először az állatmenhelyeket keressék fel! 

– Igaz, hogy számomra kicsit furcsa módon nagyon körülményes az örökbefogadás, de megéri, hiszen az örökbefogadott állatok, életük végéig nagyon, nagyon hálásak. A másik fontos dolog, hogy a gyerekek kívánságára magukhoz vett állatok, ne csak a szünidő alatt legyenek fontosak és gondozottak, hanem a szorgalmi idő alatt is. A gyepmester tapasztalata az, hogy a szeptemberi napokban sokszorosára nő az utcán kóborló kutyák száma. Otthonról megy gyerekkel az iskolába, a kapu előtt kint marad, aztán meg nem talál haza. Kérem, gondolkozzunk mielőtt állatot veszünk magunkhoz! - tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában