Kézbe vették az irányítást

2024.07.13. 17:49

Szépen vették az akadályokat a fogathajtó versenyen Feldebrőn

A nagy meleg sem tántorította el a résztvevőket, minden induló helytáll a versenyen. A fogathajtó versenyt idén több éves kimaradás után szervezték újra Feldebrőn.

Hornyák Réka

Szépen vették az akadályokat a fogathajtó versenyen Feldebrőn

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A megyei és regionális fogathajtó versenyen sorra vették az akadályokat az indulók. Az elmúlt években sok nehézséggel kellett szembenéznie a fogathajtó verseny szervezőjének, a Tarnamenti Lovas Hagyományőrző Egyesületnek. A covid időszak előtt minden évben megszervezték a fogathajtót, azonban 2019 óta erre nem volt lehetőség. 

Jakab Ernő Feldebrő polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat évek óta támogatóként vesz részt a verseny szerevezésében. Nem csak a helyet biztosítják a sportpályával, hiszen együttműködésük már nem csupán szakmai, hanem inkább baráti.

– Ez a fogathajtó verseny több éves múltra tekint vissza itt Feldebrőn, ami nem véletlen, hiszen a versenyt szervező egyesület székhelye is a faluban van. Idén végre úgy alakult a helyzet, hogy a többéves kimaradás után most újra tudják szervezni a lovas versenyt, aminek támogatóként mi, az önkormányzat, illetve a szervező egyesület is nagyon hálás. A faluban ez egy olyan program, ami nem csak számunkra izgalmas és érdekes, de hírnevünket viszi országos szinten is. Reméljük mostantól ismét évente lehetünk részesei ennek a kiváló sporteseménynek – fogalmazott Jakab Ernő, polgármester. 

Az egész napos sporteseményt mellett, Feldebrő Községi Önkormányzat jóvoltából ebéddel és különféle programokkal is várták a látogatókat. A gyermekeknek kézműves vásár volt, valamint az ugrálóvár és a csillámtetoválás sem maradt el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában