Felújítások, terelések

2024.07.26. 15:52

Torlódhat a forgalom az M3-ason

Az M3-as több szakaszát érintik felújítások.

Molnár Helga

Az Útinform összefoglalta a közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat. Az M3-as autópályán burkolatfelújítás kezdődött a Vásárosnamény felé vezető oldalon, Hatvan elkerülő szakaszán, az 50-es és az 58-as kilométer között. A forgalmat a belső sávra és az ellenkező oldal belső sávjára terelik. A Budapest felé vezető oldalon a forgalmat sávelhúzással a külső és a leálló sávra irányították.

Mezőkeresztes térségében új forgalomterelést építettek ki. A 141-148-as kilométer között a Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, és abban az irányban a Geleji pihenő sem használható. A forgalmat az ellenkező oldalra terelik át úgy, hogy a főváros felé két, az ellenkező irányba egy sáv járható.

Új terelést építettek ki a Vásárosnaményt felé vezető oldalt lezárták. A forgalom a 155-ös és a 160-as kilométer között, a Budapest felé vezető oldalon egy-egy sávon halad. Hejőkürt térségében a korábbi forgalomterelést elbontották, az átterelés és a csomóponti ágzárás is megszűnt, viszont a 164-es és 166-os kilométer között mindkét oldalon a belső sávot elkerítették a forgalom elől. 

Polgár közelében, a 171-es és 175-ös kilométer között a jobb pályát aszfaltozzák, ezért azt lezárták. A forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. Görbeháza térségében hasonló okból Vásárosnamény felé, a 182-es és 184-es kilométer között csak a külső sáv járható. Szintén Vásárosnamény irányába, a 206-os kilométernél a Hajdúnánási pihenőt tartják még zárva. Vásárosnamény felé, Nyíregyháza elkerülő szakaszán, a 231-es és a 233 kilométer között aszfaltozás kezdődött, a külső sávot lezárták.

Új forgalomterelést építettek ki a 235-ös kilométernél is, a 403-as főúti csomópontnál. A 403-as főút felől nem lehet felhajtani az autópályára Vásárosnamény felé, a csomóponti ágat lezárják. A terelőutat táblák jelzik majd. Budapest irányába a 240-es és a 238-as kilométer között is aszfaltoznak, a belső sávot kerítették el a járművek elől.

A 25-ös főúton, Eger és Szarvaskő között tart még a burkolatfelújítás. A 19-es és 27-es kilométer között több szakaszon félpályás lezárás van érvényben. Szentdomonkos térségében, a 47-es és az 50-es kilométer között tart még a burkolatfelújítás. A főutat lezárták, a forgalmat továbbra is elterelik. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában