Tiltás

2024.07.24. 11:06

Továbbra is tilos fürdeni az Apci tengerszemben

Az egykori kőbánya vízzel feltöltődött öblében a biztonságos fürdőzés feltételei nem adottak.

Molnár Helga

A Széleskő tó (közismert nevén Apci tengerszem) a nyugati Mátra közkedvelt kirándulóhelye, az illetékes önkormányzat által helyi védettségű területté nyilvánított terület, amelynek kezelője az Egererdő Zrt.

Az apci tengerszem továbbra sem biztonságos fürdőhely, tilos fürdeni benne
Az apci tengerszem továbbra sem biztonságos fürdőhely, tilos fürdeni benne
Forrás: egererdo.hu

– Az egykori kőbánya vízzel feltöltődött öblében a biztonságos fürdőzés feltételei nem adottak. Szomorú körülmény, hogy az erről tájékoztató táblák – ismeretlen tettesek általi rongálások, eltávolítások miatt – csak igen rövid ideig funkcionálnak, teret adva azon általános vélekedésnek, hogy „amit tábla nem tilt, azt szabad” – tudatta Vigh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője.

Ezért szeretnék felhívni minden látogató figyelmét az alábbiakra:

  • a tóban fürdeni tilos és életveszélyes
  • a tóparton, az erdőben, a 24 órát meghaladó tartózkodás (sátorozás) engedélyköteles
  • az erdei tartózkodásunk során keletkezett hulladékot vigyük magunkkal! Csak végszükség esetén helyezzük az önkormányzat konténerébe. A szemetelés, a hulladék természetben való visszahagyása, szétdobálása pedig szigorúan tilos. (Ez a dohánytermékekre és az italos kupakokra is vonatkozik.)
  • az általános országos tilalom okán mindennemű tűzgyújtás tilos!

A felsoroltak miatt tájékoztatják és egyben felhívják az érintettek figyelmét arra, hogy az illetékes rendőrkapitányság, a település polgárőrsége és erdészeti társaságuk a nyár hátralevő részében összehangolt ellenőrzéseket fog végezni a területen, áll a közleményben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában