Segítség

2024.07.22. 15:19

Újabb fejlesztés indult el a Gondosóra programban

A zöldszám bevezetése újabb kedvezményt, támogatást és könnyítést jelent a Gondosóra életében az ingyenes applikáció után.

Heol.hu

Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt – közölte a miniszterelnök főtanácsadója a Facebookon.

FH_5972
20230919 Gyula 
Gondosóra Program 
A Gondosóra Programról tartott tájékoztatót a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban Dr. Juhász Roland, a Gondosóra szakmai vezetője. A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat

Fotó: Für Henrik  FH  Békés Megyei Hírlap  BMH
Életeket is mentett már a gondosóra
Forrás: Für Henrik/Békés Megyei Hírlap

Nyitrai Zsolt a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: a zöldszám bevezetése újabb kedvezményt, támogatást és könnyítést jelent a Gondosóra életében az ingyenes applikáció után.
– Most Önön a sor! Igényelje meg az ingyenes Gondosórát az ingyenesen hívható zöldszámon! Ne feledje: Gondosóra, segítség egy gombnyomással – fogalmazott a politikus, hozzátéve: a regisztráció a 06/80-804-050 számon intézhető.

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti gondosóra-felhasználó. Már Heves vármegyében is óriási haszna volt, májusban életet mentett. Ahogy megírtuk, egy Mátrafüreden egyedül élő idős bácsi szenvedett súlyos balesetet otthonában, és a karján lévő Gondosórával hívott segítséget. A mentők, a katasztrófavédők, és a rendőrök is a helyszínre érkeztek, és a Gondosóra diszpécserének közreműködésével mentették meg.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában