Segítség az iskolakezdéshez

2024.07.20. 11:53

Újabb támogatást vállalt önerőből a nagyrédei önkormányzat

Mintegy 300 nagyrédei óvodás és iskolás tanévkezdését segíti az önkormányzat önkéntes feladatvállalása. A gyermekenként 10 ezer forint támogatást augusztus elsejétől lehet igényelni.

Szabó István

– Újabb önként vállalt támogatási forma bevezetése mellett döntött képviselő-testületünk – jelentette be Siposné Fodor Judit, Nagyréde polgármestere.

– A 2024-2025-ös tanévtől önkormányzatunk a képviselő-testület döntése értelmében  tanévkezdési támogatást nyújt a Nagyrédén élő, a Nagyrédei Kastély Óvoda óvodai nevelésben részt vevő gyermekei, valamint a Nagyrédei Szent Imre Általános Iskola tanulói részére. A tanévkezdési támogatás összege gyermekenként 10 ezer forint. A támogatás 300 nagyrédei gyermeket érint. A bevezetésével képviselő-testületünk a nagyrédei családok tanévkezdéssel kapcsolatos kiadásaihoz kíván segítséget nyújtani. A támogatást saját költségvetésünkből finanszírozzuk – részletezte Siposné Fodor Judit.

A támogatás a nagyrédei polgármesteri hivatal weboldalán letölthető nyomtatványon kérelmezhető augusztus 1. és szeptember 30. között.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában