Heol.hu podcast

2024.08.18. 17:29

A Teremtő arcairól beszélt Andreja Jovic

A világ különböző vallásait mutatják be közel hatvan alkotásukon keresztül, a történelem és saját szemléletmódjuk alapján.

Hornyák Réka

dr. Rostás Bea Pirossal és Andreja Jovic

Fotó: Andreja Jovic Facebook

A teremtő arcai címmel nyílt meg augusztus 16-án, szombaton a művészházaspár, dr. Rostás Bea Piros szobrászművész és Andreja Jovic grafikusművész, illusztrátor közös kiállítása a St. Andrea Galériában. A St. Andrea szőlőbirtok története átitatódott a hittel, így, ehhez kapcsolja a két művész a kiállítás témáját. A teremtő arcai tárlaton, saját szemszögükből mutatják be az isten és a vallás fogalmának nagy variációját. A linómetszettől kezdve a grafikáig szinte minden technikával dolgoztak, így olajjal és akrillal is, de varrtak vászonra, alkottak tűzzománc technikával és még kerámiáztak is. Podcast adásunkban megtudhatják, hogy hogyan látják a vallás világát a művészek és hogy milyen technikákkal alkották meg a kiállított műveket. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában