Kiválóság

2024.08.19. 11:00

A zenezseni valóra váltotta gyermekkori álmát

A zene jelen van mindennapjaiban, hallgatja, énekli, műveli. Doktori címe megszerzése alatt már a Zengő Virágok formáció, az Ős Cibri énekegyüttes és a Türk Ifjúsági Zenekar tagja, utóbbinak vezetője is.

Heol.hu

Janurik Tímea gyermekkora óta népzenét akart tanítani

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Janurik Tímea az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának doktorandusza. Kutatási területe a népzeneoktatásból való lemorzsolódás megelőzésének lehetőségei. A mindennapokban népzenetanárként dolgozik aktívan. Tímeával a Líceumi Paletta, pontosabban Bakos Gergő készített interjút

Janurik Tímea gyermekkora óta népzenét akart tanítani
Janurik Tímea gyermekkora óta népzenét akart tanítani
Forrás: uni-eszterhazy.hu

Elsők között Tímea életéről beszélgettek, amelyből kiderült, hogy jelenleg népzenetanárként tevékenykedik. Rákoscsabán lakik, de az ideje legnagyobb részét Gödöllőn tölti gyermekkora óta, ugyanis 12 évig a gödöllői F. Chopin zeneiskolában tanult népi éneket, illetve most már  második éve tanít citerát. 

Elárulta, hogy már óvodáskorában is járt néptáncra, aminek a népdalok éneklése is szerves része volt. Gyermektáncházakba is gyakran elvitte az édesanyja, aki nagyon szereti a népzenét. Az egyik alkalommal pedig találkoztak a jövendőbeli népi énektanárával, akitől meghívást kapott a gödöllői zeneiskolába, amit azóta is második otthonának tart. 

Elmondása szerint már kiskorában tudta, hogy egyszer majd népzenét szeretne tanítani zeneiskolában, leginkább a gödöllőiben és ez meg is valósult. Ennek az álomnak eleget téve ének-zene, népzene - népi kultúra tanárként végzett, így most azt taníthatja, amit igazán szeret. Mivel édesanyja is az egri egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájában szerzett tudományos fokozatot, így nem volt kérdés számára, hogy hova adja be a jelentkezését 2022-ben. Nappali, ösztöndíjas hallgatóként jelenleg a második évét zárja, így a tanulmányai felénél tart. A doktori képzések után főállásban, az egyetemen szeretne tanítani és már jelenleg is a Milton Friedman Egyetem óraadó tanáraként is dolgozik. 

Az interjú további részét arról, hogy mi ad motivációt Tímeának ahhoz, hogy minden álmát valóra váltsa és hogy hogyan küzd meg az élet nehézségeivel, a Líceumi Paletta oldalán olvashatnak tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában