Útfelújítás

2024.08.18. 19:21

Felújítják az utakat Feldebrőn

Feldebrő Községi Önkormányzata, az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak korszerűsítésére és felújítására 2023. januárjában nyújtott be pályázati kérelmet a „Belterületi utak fejlesztése” elnevezésű felhívásra. Elbírálás alapján 70,64 millió forint európai uniós támogatásban részesült a település.

Heol.hu

Feldebrő Községi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében „Kossuth út és Szabadság tér fejlesztése Feldebrő településen” címmel pályázatot nyújtott be. Támogatásként, a Széchenyi Terv Plusz programban megvalósuló projektre 70,64 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a település – tájékoztatta portálunkat Feldebrő Községi Önkormányzata

Az útfelújítási projekt megvalósításának kezdete május 31., a projekt befejezési ideje pedig várhatóan december 30. A fejlesztéssel érintett Kossuth Lajos utca a település főutcája, ahol a tömegközlekedési megállóhelyek, hivatali intézmények, kereskedelmi egységek, egészségügyi és oktatási intézmények forgalomnövelő tényezők. Feldebrő jellegéből fakadóan a Kossuth Lajos utcán és a Szabadság téren jelentős gépjármű, kerékpáros és gyalogos forgalom halad. Az utca egy szakaszának megújítása mind a lakosság, az önkormányzat és a vállalkozások számára előnyös fejlesztés. 

A korszerűsítés az út jelenlegi nyomvonalán halad, idegen területet nem érint. A belterületi közút felújítása 478 méter hosszon történik, a közszolgáltatásokat nyújtó intézmények illetve a lakóterületek jobb megközelíthetősége érdekében. Lakóingatlanok tekintetében közel 250 család érintett a felújított útszakasz közlekedésminőségének javításában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában