A Szentkútnál jártak

2024.08.24. 10:35

Lelki feltöltődéssel telt az elmúlt hétvége a gyöngyöspataiaknak + videó

A Patai Zarándoknapok 2024 programja volt a 36 kilométeres gyalogos zarándoklat Szentkútra. Agárdi Szilvia és László Attila koncertje jelentette előtte a lelki ráhangolódást a gyöngyöspatai templomban.

Szabó István

A gyöngyöspatai zarándokok útban a Szentkúthoz

Forrás: Gyöngyöspata Város Közösségi Oldala/Facebook

Az elmúlt hétvégén zajlott a Patai Zarándoknapok 2024 eseménysorozata, amelynek csúcspontja vasárnap a Szentkúti Nagyboldogasszony Búcsún való részvétel volt. Az első nap estéje a lelki felkészülés jegyében telt: pénteken a Gyöngyöspatai Római Katolikus Kisboldogasszony Templomban Agárdi Szilvia és László Attila A láthatatlan szeretet című koncertje, majd Bokros Levente atya Uram, tégy engem a Te békéd eszközévé! című zenés elmélkedése jelentette a ráhangolódást a szombati zarándoklatra. A Gyöngyöspatai Egyházközség hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a zarándokutat.

A gyöngyöspatai zarándokok útban a Szentkúthoz
A gyöngyöspatai zarándokok útban a Szentkúthoz
Forrás: Gyöngyöspata Város Közösségi Oldala/Facebook

Múlt szombaton reggel, hajnali 4 órakor indult a gyalogos engesztelő és hálaadó zarándoklat Gyöngyöspatáról a 36 kilométerre lévő Mátraverebély-Szentkútra. Aznap este a zarándokok szentmiséje várta résztvevőket a Nemzeti Kegyhelyen. A hívek vasárnap délelőtt a Szentkúti Nagyboldogasszony Búcsún ünnepi szentmiséjén és körmenetén vettek részt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában