Megemlékezés

2024.08.20. 18:03

Politikusaink is köszöntötték az ünnepet

Vágner Ákos és Horváth László is írt az államalapítás ünnepéről a közösségi médián.

Heol.hu

Isten éltessen, Magyarország! Államalapítónk előtt tisztelegtünk a Fáklyás királyköszöntőn. Szent István emberi nagysága, országépítő munkássága, hite évszázadok múltával is világítótoronyként mutat irányt és utat. Hagyatéka szeretett hazánk, s benne városunk, Eger. Az otthonunk. Az otthonom, melyet polgármesterként is szolgálhatok. Nincs ennél nemesebb feladat. Hajrá, Eger! Hajrá, Magyarország! - írja Vágner Ákos, Eger megválasztott polgármestere az egyik Facebook bejegyzésében

Államalapítónk előtt tisztelegtünk a Fáklyás királyköszöntőn
Államalapítónk előtt tisztelegtünk a Fáklyás királyköszöntőn
Fotó: Vágner Ákos/Facebook

„Köszönjük neked, szent király, hazánkat és önmagunkat (...) Te vagy legendáink legnagyobbika, István, szent király, aki megnyitottad előttünk az élet kapuját. Amit te tettél, valóban az ég csodája volt, hitet adtál, jövendőt (...)” (Szabó Magda: Amit tettél, az ég csodája volt, részlet.) Szent István öröksége időről időre emlékezetet minket arra, hogy értékeinket, kultúránkat, szuverenitásunkat és hitünket megőrizni kötelesség! Isten éltessen, Magyarország! - tette közzé a közösségi oldalán Horváth László országgyűlési képviselő. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában