Csere

2024.08.02. 08:55

Segélykérő telefonokat cserélnek az M3-ason is

Országszerte közel 1200 segélykérő telefon van az általuk üzemeltetett főpályák mellett. Ti használtátok már?

Molnár Helga

Ti használtatok már SOS telefont autópálya mellett? Valószínűleg mindenki látott már az autópályák mentén narancssárga segélykérő oszlopot. Baleseteknél vagy olyan helyzetben, amikor a mobilhálózat leterhelt, ezek a segélykérők akkor is zavartalanul működnek és direktben elérhetők vagyunk – írja az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közösségi oldalán.

Emergency,Telephone,At,The,Roadside,Emergency,Telephone,On,A,German
Segélykérő telefonokat cserélnek az M3-ason is
Segélykérő telefonokat cserélnek az M3-ason is
Forrás: Shutterstock

Országszerte közel 1200 segélykérő telefon van az általuk üzemeltetett főpályák mellett, mindkét oldalon két kilométerenként egy-egy. Ahogy fogalmaznak, sokan azt gondolhatják, hogy a mobiltelefonok miatt ez a technológia már idejétmúlt, de havonta, mérnökségenként (ebből 20 van országszerte), 1-2 segélykérés rendszeresen érkezik hozzájuk ezekről a készülékekről.
– A következő hetekben mintegy 250 ilyen készülék cseréjére, modernizálására kerül sor, új napelemes telefonok kerülnek elsőként az M1 Bicske-Komárom és az M3 Gödöllő-Kál közötti szakaszára, de a későbbiekben a telefonok cseréjét folytatjuk a többi szakaszon is – emelik ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában