Felújítottak

2024.08.09. 13:55

Színnel-lélekkel festettek az óvodában az önkéntesek, látók és látássérültek

Az önkéntesek, a Színnel-lélekkelhez hasonló programokkal már több óvodában nyújtottak segítséget és tettek rendbe udvart vagy kültéri játszóteret. Pénteken 25 segítő csiszolt, takarított és festett az egri óvodában.

Hornyák Réka

A Szivárvány Óvoda dr. Hibay Károly Tagóvodájában önkéntesek segítségével újították fel a kerítést

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Ismét óvodában segítettek a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sport Egyesület tagjai. Idén Egerben, a Szivárvány Óvoda dr. Hibay Károly Tagóvodájában tettek-vettek a segítőkezek és az udvar belső fakerítését újították fel. Tóthné dr Kiss-Orosz Mária, a VGYSE elnöke elmondta, hogy nem első alkalommal szerveznek már ilyenfajta mozgalmat, mint a Színnel-lélekkel ovifestés. 

Színnel-lélekkel festett a VGYSE és az önkéntesek
Színnel-lélekkel festett a VGYSE és az önkéntesek
Forrás:   Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

- Mikor még a Heves Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házat vezettük, akkor határoztuk el, hogy valamilyen társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos programot fogunk időről időre megvalósítani. Ekkor jött az ovifestés ötlete és így ma, a dr. Hibay Károly Tagóvoda már a negyedik óvoda, ahova ellátogattunk. Ezt a megmozdulást most a Tesco Global Zrt. támogatta, ahova egy pályázatot nyújtottunk be, amit sikeresen megnyertünk. Az óvoda vezetőségével jó kapcsolatot ápolunk, így felajánlottunk a segítségünket, ők pedig ezt örömmel és kölcsönös segítséggel fogadták - mesélte Tóthné dr Kiss-Orosz Mária, aki nem csak a szervezésből, de a csiszolásból is kivette a részét. 

Elmondta, hogy az óvoda munkatársai látták vendégül a dolgozókat, és szendvicsekkel, kávéval és az elengedhetetlen menzás teával várták a segítőket. A munka során apácarácsból álló, belső fakerítést újítottak fel. Az előkészítéstől kezdve, a csiszoláson és a festésen keresztül mindent együtt csináltak a látók és látássérültek, az önkéntesek, az óvoda munkatársai, de érkeztek otthonokból értelmileg sérült fiatalok is a segítő akcióra. Első körben rendbe hozták a kerítést, szögeltek és helyreállították az eltolódásokat, majd drótkefével tisztították meg a felületet, csiszolópapírokkal átcsiszolták, végül pedig festékszóró pisztollyal fújták le a kerítéselemeket.

- A korábbi években már Füzesabonyban, Recsken és Szihalmon is segítettünk már, kerítéseket és kültéri játékokat is újítottunk már fel. Minden alkalommal nagyon boldogak voltak a gyermekek és örültek az újításoknak. Reméljük, hogy ez idén sem lesz másképp és, mikor visszajönnek oviba a gyermekek, boldogak lesznek az új színek láttán - összegezte a VGYSE egyesület elnöke. 

Az egri óvoda felújításában összesen 20-25 segítő vett részt, akik az egész péntek délelőttjüket és délután nagy részét sem sajnálták az önkéntes feladattól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában