Ránk vannak utalva

2024.08.16. 15:30

Törpemalacok is hűsölnek az egri strandon a hontalan állatok világnapján

A honatalan állatok világnapja alkalmából állatmentő szervezetek települtek ki a strandra. Malacot, kutyát, cicát és teknőst is simogathattak a gyerekek.

Heol.hu

Kutyás bemutatót tartott Szabó Viktória a hontalan állatok világnapján

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Augusztus 16-án délután 4 óráig a hontalan állatok világnapján számos állatos programon vehetnek részt az egri strandon. Az Eger Termál Kft. ugyanis több állatvédő szervezetnek is bemutatkozási lehetőséget teremtett a strandon. A kápolnai Macskaárvaház Alapítványvezetője Bóday Pál elmondta, ilyen esemény még soha nem volt: az augusztus 16-i programok között volt kutyás bemutató, kismedencés kutyastrand. A szervezők célja, hogy a gyermekek és családjaik megismerhessék az állatokat, az állatmentők kemény munkáját és az állattartás felelősségét.

Törpemalacok is hűsölnek az egri strandon a hontalan állatok világnapján
Törpemalacok is hűsölnek az egri strandon a hontalan állatok világnapján
Forrás: Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

A Szurkolók Az Állatokért is besegített a szervezésben, sok állatmentő barátjukat meghívták a strandra. Kitelepült a Noé Állatotthon, Malacvédő Alapítvány, a Hortobágyi Madárpark, de jelen volt Hajdú Tamás a rendőrség kutyás osztagának vezetője és hazánk legjobb robbanószer kereső kutyája, Jack si

Bóday Pál a macskaárvaház vezetője megköszönte Molnár Lászlónak, az Eger Termál Kft. ügyvezetőjének , hogy felkarolta az ötletet. Kiemelte, csak olyan állatokat hoztak, aki jól viseli a tömeget és a helyszínváltozást, velük Momo nevű cicájuk jött. Hozzátette az állatok nem szórakoztató látványosságok, olyan körülményeket biztosítottak nekik, amiben jól érzik magukat.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy rámutassunk azokra az emberekre, akik olyan tevékenységet, munkát végeznek, amely jobbá teszi körülöttünk a világot. Volt már kéklámpás napunk is idén, most pedig ezen a világnapon azokra szeretnénk felhívni a figyelmet, akik a környezetünkben lévő kiszolgáltatott állatokkal foglalkoznak, be kell mutatnunk az ő munkájukat, megszólítva a fiatalokat, gyerekeket – mondta portálunknak Molnár László, az Eger Termál Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy a strand növény- és állatvilága is gazdagabb, mint egy átlagos fürdőhelyé, s igyekeznek óvni, ápolni.

–Van egy teknősmedencénk, ahol mentett, befogadott állatok úszkálnak, vannak halaink, sőt, az Eger-patak kacsái is hozzánk térnek nyugovóra éjszakánként és itt is telelnek. Az pedig mindenki számára jól ismert talán, hogy több száz éves fa áll a nálunk. A platánról azt mondták a Virágos Magyarország szakemberei, hogy nem is nagyon van ilyen öreg fa Magyarországon, amely teljesen egészséges – emelte ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában