Ötödször is kéktúrázás

2024.09.09. 09:41

A Kéktúrázás napján 2580 kilométert járnak be a résztvevők

A Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes rendezvényén GPS jeladók révén a nap végére kirajzolódik az Országos Kékkör teljes nyomvonala. Az október 12-i kéktúrázásra már lehet regisztrálni.

Szabó István

A Kéktúrázás napján 143, rövidebb-hosszabb túraszakasz közül lehet választani

Forrás: kekturazasnapja.kektura.hu

Már lehet regisztrálni a Magyar Természetjáró Szövetség október 12-i ingyenes túrarendezvényére, a 2024-es Kéktúrázás napjára, tájékoztat a szövetség a weboldalán. Közlésük szerint október második szombatja hagyományosan a kéktúrázásról szól, hiszen az idén már ötödik éve fognak ezen a napon több ezren nekivágni az Országos Kékkör valamelyik szakaszának.

– A több mint 2580 kilométer hosszú Kékkört 143, egy nap alatt lejárható túraszakaszra bontottuk. A rövidebb-hosszabb túrákat teljesítve a vezetett csoportok október 12-én együtt teljes hosszában bejárják az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra útvonalát. Minden csoportot szakaszfelelősök kísérnek, akik terepismeretükkel segítik a résztvevőket. A túrák között találtok könnyűt és nehezet, rövidet és hosszút, síkvidéki és hegyi terepen vezetőt, tematikusat és gyerekeknek valót, így mindenki a saját erőnléte és érdeklődése szerint választhat közülük. Az egyes szakaszokról honlapunk Túrák menüpontjában megtaláltok minden olyan információt, ami segíthet a választásban, mint például leírás, szintrajz, kezdő- és végpont. A túranapon bárki részt vehet: aki épp elkezdené a kéktúrát, akinek nincs kedve egyedül túrázni, aki szeretne érdekességeket hallani a túravezetőtől, vagy egyszerűen csak egy jó hangulatú túrára vágyik. Fontos, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény ingyenes, de regisztrálni szükséges – részletezi a Magyar Természetjáró Szövetség a weboldalán.

A szövetség  az esemény különlegességéről is beszámol:  túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető lesz, a nap végére pedig kirajzolódik a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonala. A kéktúrázás friss híreiért a Kéktúra Facebook-oldalát, illetve bejelölás után a Kéktúrázás napja 2024 rendezvény oldalát érdemes követni, teszi hozzá tájékoztatójában a Magyar Természetjáró Szövetség. Regisztrálni a szövetség weboldalán lehet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában