Természettudomány

2 órája

A szárazságtűrő növényfajtákat is vizsgálják Kompolton

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus 23 éve működik együtt a kompolti Fleischmann Rudolf Mezőgazdasági Kutatóintézettel.

Heol.hu

A kompolti Fleischmann Rudolf Mezőgazdasági Kutatóintézet 2001-ben került a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus kötelékébe. Az intézmény a kezdetektől aktívan részt vesz a kutatási munkálatok mellett az oktatási tevékenységben is – tették közzé Károly Róbert Campus Facebook oldalán. 

Mint írják, Kompolton, a több évszázados múlttal rendelkező egykori majorsági központ területén 1918-ban alakult meg a növénynemesítő telep. Fleischmann Rudolf is ebben az évben látott munkához. Az 1950-es évekig a növénynemesítési munkán volt a fókusz, majd a szárazságtűrő növényfajták mellett elkezdtek növénytermesztési problémák kutatásával is foglalkozni. Az intézet tevékenységének köszönhetően számos új növényfajtával is gazdagodott a magyar mezőgazdaság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában