Családi fesztivál

2024.09.07. 19:12

A Vidróczki elment a szőlőbe, szőlőt csipegetni +galéria, videó

Vidám fesztivált szervezett kicsiknek és nagyoknak a gyöngyösi néptáncegyüttes a farkasmályi szőlőhegyen. A Vidróczki Néptáncegyüttes fellépő ruháit is magukra ölthették a vállalkozó kedvűek.

Szabó István

Szombaton családi fesztiválra várta az érdeklődőket a gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes a farkasmályi Dominium Pincészetben. A vidám délután szlogenje az volt, hogy Aki már járt nálunk az tudja, aki még nem, az most fogja megtudni. Hogy ez mit is jelentett? Például azt, hogy az anyukáknak szervezett ügyeségi verseny során végleg bizonyossá vált, hogy a tojás is csak egyszer törik el. Az Elmentem én a szőlőbe, szőlőt csipegetni program során pedig bárki kitanulhatta annak a fortélyét, hogyan csenjünk szőlőt, hogy a pandúrok észre ne vegyék. Az apukák Berreg a traktor jelszó alatt csapatos traktorhúzó versenyen szabadulhattak fölös energiáiktól, míg az Emelem a kalapom ügyességi játék inkább a türelmét vette igénybe kicsiknek és nagyoknak. 

Közben a gyerekeknek kedvcsináló táncoktatás folyt azzal a céllal, hogy Legyél te is Vidróczkis! Emellett méta oktatás és futóméta verseny is zajlott minden korosztálynak. A Tükröm, tükröm elnevezésű program során hajfonásra és népviseletbe öltöztetésre volt lehetősége a vállalkozó kedvűeknek a Vidróczki Néptáncegyüttes jelmeztárából. Mindezt kiegészítette a finom ételek és a kitűnő mátrai borok megkóstolásának lehetősége, fotófal, ugrálóvár, zene, tánc, traktorsimogató és hangszerbemutató.

A szabadtéri programok közben borkóstoló és pincetúra indult a Dominiumban. Szomszédolás címmel a Tarsoly Zenekar új, tematikus koncertje is meghallgatható volt, amely Bartók Béla Népzenénk és a szomszéd népek népzenéje című kiadványa mentén nyújt betekintést a Kárpát-medence népeinek színes, változatos zenei hagyományaiba, kiemelve a környék dinamikusan pezsgő kultúrái közötti párhuzamokat, vagy olykor ellentéteket. Az est beköszöntével Petró házibulija a Vidróczki Néptáncegyüttes ingyenes családi fesztiváljának záróprogramja.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában