Megbecsülés

2 órája

Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötték a gyöngyösi nyugdíjasokat

Immár 26. alkalommal fejezte ki a gyöngyösi önkormányzat a megbecsülését a város idős lakóinak. Az Idősek Világnapja ünnepségén Szulák Andrea műsorát láthatta a gyöngyösi közönség.

Szabó István

Gyöngyösön hétfőn köszöntötte az önkormányzat a város nyugdíjasait az Idősek Világnapja alkalmából. A Mátra Művelődési Központ 1997-ben szervezett először rendezvényt e jeles napra. Idén már 26. alkalommal várta a művelődési intézmény a város nyugdíjasait, ezen belül is külön a kerek - ötvenedik, hatvanadik - házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Hiesz György leköszönő polgármester azzal kezdte nagy tapsot és derültséget kiváltva a köszöntőjét, hogy a nyugdíjba vonulása előtt e hétfői az utolsó munkanapja.

 Az Idősek Világnapján köszöntötték a gyöngyösi nyugdíjasokat
 Az Idősek Világnapján köszöntötték a gyöngyösi nyugdíjasokat
Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

– Szerencsés véletlen, hogy az utolsó munkanapom időben egy ilyen gyönyörű ünneppel esik egybe. Az idősekre, a szépkorúakra gondolunk ezen a napon. Azokra, akiknek a megbecsülése mindig fokmérője annak, hogy egy település, egy város, egy ország miként értékeli őket. Különösen megkapó köszönteni a kerek jubileumot ünneplő házaspárokat, mert gyönyörű dolog az, ha az 50 vagy 60 évvel ezelőtti fogadalmukat komolyat vették, és jóban, rosszban kitartottak egymás mellett. Ma sajnos, nem erre tart a világ. Akiket ma köszöntünk, ezért is jó példát adnak ezzel a középgenerációnak éppúgy, mint a fiataloknak. Ezeket a példaképeket egy városnak meg kell becsülni. És ez a generáció megérdemli a megbecsülést. Apáink, nagyapáink teljesen más körülmények között nőttek fel. Olyan feltételek mellett éltek, dolgoztak, neveltek fel gyerekeket tisztességgel, amit a mai fiatalok nem tudnak, nem fogadnak el, talán nem is értik. Amikor gyerekkoromban Gyöngyösre kerültem, láttam milyen volt a város. Láttam, mi volt napjaink lakótelepei, azok modern lakásai helyén. Az időseink keze által azonban ez a város felépült. Ez az elődök és az itt jelenlévő nyugdíjasok kétkezi és szellemi munkájának a gyümölcse – emelte ki Hiesz György.

Farkas Attila, a  Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége elnöke hangsúlyozta, hogy az Idősek Világnapja nemcsak róluk, az idős emberekről szól, de a tiszteletről is. 

– Ez a tisztelet magába foglalja az elfogadást, a támogatást, a szeretetet, és annak kifejezését, hogy a társadalmunknak mi is hasznos tagjai vagyunk. A társadalomnak szüksége van ránk, a sok élettapasztalatunkra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csak mi, idősek rendelkezünk. Sütő András szavait idézve: Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött. A mi világunk apáink, anyáink, nagyszüleink életével, munkásságával kezdődött. Ők alapozták meg számunkra a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjének fundamentumát rakta le. Mindennapi munkánkhoz az elődök hitéből merítettünk bátorságot. megtettük, amit várt tőlünk a család, a társadalom. Mi már a pihenés éveit töltjük, ami mindenkinek mást hoz. Van, aki aktív, van, aki elvonult. Akadhatnak anyagi gondok, lehetnek egészségügyi problémák. Ugyanakkor vannak örömök és szépségek, amelyeket megélhetünk. Az Idősek Napján azt kívánom, hogy maradjunk együtt még sokáig jó egészségben – fogalmazott Farkas Attila. 

Az Idősek Világnapja ünnepségén elismerést adtak át Hiesz Györgynek

Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége a Nyugdíjas Közösségért-díjat adományozta Hiesz Györgynek.
A Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége a Nyugdíjas Közösségért-díjat adományozta Hiesz Györgynek.
Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

A  Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége a Nyugdíjas Közösségért-díjat adományozta Hiesz Györgynek. A nyugdíjasok érdekében végzett kimagasló tevékenységért járó  elismerést Farkas Attila és Kovács Miklósné, a szövetség alelnöke adta át Gyöngyös polgármesterének. Ezután Hiesz György megajándékozta azt a 19 házaspárt, akik 50., illetve 60. házassági évfordulójukat ünneplik idén. A Mátra Művelődési Központ színháztermét megtöltő gyöngyös nyugdíjasokat Szulák Andrea Máté Péter-díjas énekesnő szórakoztatta a dalaival. Az ünnepség állófogadással ért véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában