Átalakítják

2024.09.08. 09:13

Bölcsőde lesz az eddigi óvoda helyén Vámosgyörkön

Az óvodások új épületbe költöztek, az önkormányzat önerőből alakítja át az intézményt bölcsődévé. A családi bölcsőde munkálatai szeptember elsején kezdődtek.

Szabó István

Szeptember elsején megkezdődtek Vámosgyörkön az leendő bölcsőde kialakítási munkálatai, tájékoztatott Gedei Zoltán polgármester. Mint mondta, a képviselő-testület az augusztus 28-án tartott rendkívüli nyílt ülésén a Dávid és Fia Kft. bruttó 7 millió 301 ezer forintos árajánlatát fogadta el a Vámosgyörki Családi Bölcsőde kialakítására, ami az eddigi, Kossuth úti óvodaépület – építési engedélyhez nem kötött – belső átalakítását jelenti.

– Mivel pályázati forrás az előzetes tervekkel ellentétben ez évben nem került kiírásra, ezért az önkormányzatunknak az intézmény belső átalakítására saját forrást kellett biztosítania. A munkák kezdetének másik feltetele az volt, hogy az egyház visszaadja az ingatlant, amiben korábban az egyházi óvoda működött. Erre ez év augusztus 31-vel sor került, így az átalakítási munkák szeptember elsejével megkezdődtek. A belső munkák lezárulását követően az udvar és a kerítés átalakítása következik. Ha ezzel készen vagyunk akkor történik meg az épület bölcsődévé történő átminősítése és ennek a földhivatalnál történő átvezetése. A bölcsődei berendezések és eszközök beszerzését elindítottuk – ebbe a bel- és kültéri játékok is beletartoznak –, a beérkezett árajánlatok alapján a képviselő-testület fogja kiválasztani a szállítót. A működési engedély megkérésére ezt követően kerül sor – részletezte Gedei Zoltán.

Az óvodások egyébként csak pár lépésnyit kellett, hogy költözzenek Vámosgyörkön. Az Egri Főegyházmegye tájékoztatása szerint befejeződött a három csoportos óvoda építése a Kossuth út 49. szám alatti – a régi épülettel szemközti – ingatlanon a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztés programjában. Az új óvoda szeptember 2-án megkezdte működését, adta hírül a Főegyházmegye.

A vámosgyörki óvoda szeptember 2-án megkezdte működését
A vámosgyörki óvoda szeptember 2-án megkezdte működését
Forrás: eger.egyhazmegye.hu



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában