Mesevilág

2 órája

Gyerekek rajzolhatnak a Harlekin Bábszínház megújult előcsarnokának falaira

A megújult előcsarnokból a csillagos égre pillanthatunk fel, a gyermekek pedig krétával alkothatnak a kék falakra. A Harlekin Bábszínház előcsarnokát teljes mértékben a társulat tagjai újították fel, saját elképzeléseik szerint.

Hornyák Réka

Felújították a Harlekin Bábszínház előcsarnokát a színház munkatársai. Az átadóval együtt szombaton délután megnyitották a bábszínház új évadát is. Zádori Szilárd, a társulat vezetője elmondta, hogy a legkisebbeknek a Pliccsplaccs előadással készülnek, az ovisokat pedig a Kismalac és a Farkasokra és a Nyúl Péterre várják, melyek közönségszavazat alapján kerültek be a bábszínház repertoárjába. Azonban a nyolc éves kortól idősebb gyermekeket sem hagyják műsor nélkül, hiszen érkezik az Én és a cseresznyefa című érzékenyítő előadás. Továbbá a felnőtteknek is készülnek idén két előadással, az egyik a Tisztán, gyermek szemmel, felnőtt szívvel a világról, a másik pedig a Ne engedj el! című disztópikus darab. 

Évadot nyitottak és átadták a felújított előcsarnokot a Harlekin Bábszínházban
Évadot nyitottak és átadták a felújított előcsarnokot a Harlekin Bábszínházban
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Szűcs Réka, a Harlekin Bábszínház igazgatója kiemelte, hogy az idei év különlegessége a különkiadású előadások, melyek nem csak előadást, hanem plusz programot is tartalmaznak. Havonta egy előadásnál ez a plusz program lehet kulisszabejárás, játszóház, találkozás a bábszínészekkel, de lehetőségük lesz a gyermekeknek is kipróbálni a bábszínészetet. 

– Számunkra nagyon kedves és különleges ez az előcsarnok, ugyanis nem külsős kivitelező brigáddal, csapattal dolgoztunk, hanem mindent mi, a társulat tagjai készítettünk közösen. Név szerint szeretném kiemelni az előcsarnok tervezőjét, műhelyünk bábkészítőjét és tervezőjét, Csonka Erzsébetet, aki ezt a csodát megálmodta az arculatunk és a nézői igények alapján. Munkáját segítette többek között Kaló Attila, Pintér Tamás, Nagy Attila, Szilágyi László, Kovács Máté, Hargitai Ágnes, Ádám Flóra és Sebők Orsolya – hangzott el Szűcs Réka megnyitóbeszéde. 

A Harlekin Bábszínház megújult előcsarnoka

Mivel az előcsarnok a nézőknek, a gyermekeknek készült, ezért a bábszínház vezetősége a megnyitón jelenlévő gyermekek közül sorsolta ki azt a szerencsés kisfiút, aki ünnepélyesen átvághatta a szalagot. A csarnokot újrafestették a társulat tagjai és minden falon másfajta rajz és minta látható. A plafonon keresztül a csillagos eget is megpillanthatjuk, beljebb pedig a gyermekek is kiélhetik tehetségüket, hiszen krétával alkothatnak a falakra kedvük szerint, de került fel játszófal is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában