Betegség

2024.09.08. 20:59

Hevesben is előfordul a nyugat-nílusi láz

Augusztus második felében már Heves vármegyéből is jelentettek fertőzést, ez volt az idei első előfordulása a megyében.

Tóth Balázs

Közzétette a Nemzeti Népegészségügyi Központ, mennyien fordultak fertőző betegségekkel orvoshoz augusztus 19.– augusztus 25. között. A szamárköhögés gyanú bejelentések a fővárosból és 15 vármegyéből érkeztek. A 34. héten encephalitis infectiosa diagnózissal bejelentett megbetegedések (11) hátterében a nyugat-nílus vírus állt és mind a 11 megbetegedés hazai eredetű volt, négy beteg budapesti volt, egy pedig Heves vármegyei. 

A héten diagnosztizált esetekkel a 2024. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 30-ra nőtt. Budapest (11 fő), Csongrád-Csanád (2 fő), Fejér (6 fő), Győr-Moson-Sopron (1 fő), Hajdú-Bihar (5 fő), Heves (1 fő), Pest (2 fő), Veszprém (2 fő) vármegye területén regisztrált megbetegedések mindegyike hazai eredetű. A betegek 63 százaléka férfi, az átlagéletkor 64,5 év (30-86 év). A betegek 96,6 százaléka idegrendszeri tünetekkel került kórházba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában